Deltasport 5 – Lyra 13   6-2

“ Delta vamos con los bombieros (gaat als de brandweer ) “

“Benevole lector ‘ (welwillende lezer ) een nieuw seizoen is weer aangevangen en zoals altijd

zitten we weer “a capite usque ad calcem (van top tot teen ) vol goede moed en goede bedoelingen en we hebben gelukkig wat welkome aanvullingen mogen begroeten. We zijn zelfs woensdag al aangevangen met trainen dus ‘Omen accipio “ ( ik aanvaard dit als goed voorteken ). Of dit blijft duren is natuurlijk de hamstervraag maar ik heb nu nog geen zin om als een oliebol door de porselein kast te gaan. Over oliebollen gesproken dit was deze zomer nog een guitig samenzijn en een traditie die wel mag beklijven wat mij betreft al bezondig ik mij nu misschien aan interpretatiedivergentie.

“Onthoud dat je slimme brein je gemakkelijk voor de gek kan houden”.

Zoals reeds gememoreerd betraden we niet geheel onvoorbereid de kantine om ons op te gaan maken voor hopelijk een nieuw langdurig beker avontuur dat hopelijk deze maal zal accumuleren tot de finale maar dat zijn toekomst dromen die we nog maar even stil moeten houden want ‘ wie zijn billen brand moet op de gebakken peren zitten”. Door vakantie en andere externaliserende aangelegenheden moest de daarvoor verantwoordelijke toch nog even aan de gang om de boel compleet te krijgen en onze dank gaat benevens aan de spelers die bijsprongen uiteraard ook uit naar deze snaak.

“ Je grootste teleurstelling komt voort uit je eigen gedachten”.

Na wat bewolkte dagen en zelfs wat regen waren de weergoden ons deze zaterdag gelukkig welgezind en het was prachtig voetbalweer. We schoten dan ook als dartele veulens na een winter in de stal te hebben gestaan uit de startblokken en lieten de opponent gelijk merken dat er voor hun deze middag niets te halen was in de Broekpolder. Het zal u dan ook niet verrassen dat wij al snel op voorsprong kwamen door een ragfijne combinatie. De 2-0 volgde spoedig en was ook al even fraai. De 2-1 kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen maar bracht ons niet echt van de wijs al hadden we wel onze doelwachter nodig om ons op het rechte spoor te houden maar door zijn reddingen hield hij ons op het goede spoor. Hierna hervonden we weer de juiste vibe en liepen we voor rust nog uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Het is niet aan mij om de vuile was aan de klok te hangen maar een ieder weet dat hij zorg moet dragen om zijn spullen aan het begin van het seizoen op orde te hebben . Het was dan ook een beetje gênant gezicht dat iemand die al bijna 100 jaar voetbalt er plotsklaps als Pipo de Clown bijliep omdat zijn zool losliet . Sapperdeflap !!

“ Angst is nieuwsgierigheid die nog in de kast zit”.

De tweede helft verliep een stuk rustiger ,deels door de voorsprong en deels door het aangename weer. Het was dan ook meer pech dan wijsheid dat de tegenstander nog terug in de wedstrijd kon komen. Een ongelukkige valpartij van onze uitmuntende laatste man culmineerde in een gevalletje noodrem en de wederom uitmuntend fluitende leidsman legde de bal terecht op de stip. Onze keeper toucheerde de bal nog wel maar dat was pas toen hij de bal uit het net haalde aangezien hij perfect ingeschoten was. Hierna was het nog even alle hengsten aan dek om de wedstrijd niet uit handen te geven maar met een perfect uitgevoerde counter gooiden we met de 5-2 de zaak op slot. Dat wij hierna nog via een strafschop op 6-2 kwamen was de kers op de taart in een partij waar het handschrift van de trainer af en toe al zichtbaar was. Onze nieuwelingen onderscheidden zich zonder uitzondering positief en ik trek de stoute broek maar even aan met de voorspelling dat we een leuk seizoen tegemoet gaan ! Volgende week de verre uitwedstrijd bij de overbuurman en hopelijk zetten we deze lijn dan voort .

“ Je hebt het recht brutaal te zijn als je weet waar je over praat”.

De Eminent Grijze Reporter