WESTLANDIA – DELTASPORT  (4 – 4)

Ja u leest het goed wat een uitslag en wat een wedstrijd. Vandaag zonder Diego Liefden die geblesseerd is en aan de kant moest toezien dat de verdediging van Delta het vandaag heel moeilijk had. Een minuut stilte werd er gehouden wegens het overlijden van de schoonvader van de trainer Ton Pattinama die er vandaag natuurlijk niet bij was. Jaco de Ligt was vandaag de coach.

De wedstrijd begon rustig, maar toch kreeg Jordao Pattinama de eerste kans maar schoot net naast. In de verdediging moest Chris da Silva (in de tweede helft vervangen door Nathan Martina) als laatste man spelen had daar wel grote moeite mee. Bleef Delta de aanval zoeken en dan kwam plotseling Vince v.d. Knaap van Westlandia uit een snelle counter helemaal vrij en schoot het eerste doelpunt in 1-0. Delta liet er niet bij zitten. Uit een breed opgezette aanval was het aan Jay Jay Gulpen de eer om de gelijkmaker te scoren, maar even daarna werd door de scheidsrechter Roelof Luinge (wie kent hem niet) een vrije schop aan Westlandia gegeven vlak voor de zestien. Waar alle ruimte gegeven werd om de bal vrij uit te spelen en werd het door dezelfde Vince v.d. Knaap 2-1 en werd het tijd de kou te gaan verlaten en een warm bakkie te drinken. Maar wat een eerste helft er gebeurde van alles. Dat beloofde wat voor de tweede helft.

Na de thee de kou weer in om te gaan kijken en de spelers te volgen met het uitstekende voetbal van Delta. Dikkie Bontes (later vervangen door Chris Promes) kopt door en Marruchen Zimmerman schiet dan net naast. Nuno Andrade Varela loopt zich vrij en schiet tegen de lat, Edinho Pattinama schiet net over. Dan wordt de bal door het midden vrij gespeeld Jordao Pattinama loopt dan vrij naar de doelman omspeelt die rustig en laat de bal in het doel rollen 2-2. Zijn broer Edinho lobt dan de bal over de gehele verdediging, de doelman en zo wordt het 2-3. Ja, dan ziet Roelof Luinge iets waar niemand op dat moment iets van begreep, maar geeft dan een strafschop aan Westlandia, achteraf bleek dat Achraf Bouchrit volgens Luinge zijn tegenstander in de 16 haakte. Die was het daar helemaal niet mee eens maar zijn tegenstander liet zich met veel kabaal vallen. De strafschop werd uitstekend door Tim v.d. Voort genomen 3-3. Vandaag speelde de aanvalslinie van Delta uitstekend en heeft sinds tijden niet zo goed gespeeld. Alles klopte en de passes kwamen prima aan dat leverde veel kansen op.

Dan valt Jordao in het strafschopgebied en het leek eerder een goedmakertje van Luinge dan een strafschop die door Jordao zelf heel knap werd ingeschoten 3-4. Nou dan denk je aan het einde van de wedstrijd dat is het dan, nee hoor Oalid Faik (Westlandia) staat dan ineens helemaal vrij en kopt de bal in de laatste minuut van de wedstrijd feilloos en onhoudbaar in.

Het was vandaag echt genieten van het voetbal heel veel doelpunten er gebeurde van alles, de aanvalslinie van Delta speelde fantastisch maar erg jammer voor Delta dat de verdediging vandaag niet thuis gaf.

Volgende week Forum Sport thuis.

auteur: Frans de Jong