Victoria 04 6   – Deltasport 5 0-15

‘Delta schiet met scherp “

Vrienden , deze uitslag doet wat surrealistisch aan en zo voelde het eerlijk gezegd ook , het was alsof we participeerden in een schilderij van Dali in zijn Dada periode ,maar het is echt ,eerlijk ,wezenlijk waar en geen hersenspinsel van ondergetekende die natuurlijk schijn en leeftijd tegen heeft. Diezelfde eerlijkheid gebied ook te zeggen dat we tegen 10 man speelden en we voelden al op onze sokken aan dat dit geen zware klus zou worden en eveneens is duidelijk dat je liever ook niet elke week zulk een partij speelt want dan gaat de grap er snel van af . Maar goed we tellen onze zegeningen want drie punten zijn drie punten en “Aliquandro et insanire incundum “ ( Soms is dwaas doen ook aangenaam ) en dat deden we zaterdag . Het was kortom geen prerafaelitische wedstrijd waar heldhaftige gezangen over geschreven gaan worden ,maar je hoefde je niet te vervelen en we mogen blij zijn dat we niet in onze eigen staart schoten.

“ Wie altijd naar de buren kijkt verdraait zijn nek “.

Ook deze week stonden we weer met een representatief elftal en “Dictim sapien te sat est “( Voor een goed verstaander is dit woord genoeg ) dank ! Het viel nog niet mee om het complex te bereiken want de afsluiting van de A20 zorgde voor een chaos die nog werd verergerd door een verkeers ontregelaar die zichzelf belangrijker vond dan een soepele doorgang . Evenals vorige week mochten we weer een oude vertrouwde speler verwelkomen en ondanks dat hij een beetje roestig was kon hij zijn klasse niet verbergen .Ook de trouwe volgers zaten dit keer op de eerste rij in de kantine waar ze voor wat vulling zorgden en bij de warme kachel. Ze verveelden zich ook niet en wij waarderen hun feed back als geen ander . We gaan nu toch zoetjesaan weer naar de kou en hun aanwezigheid zorgt voor de nodige warmte .

“ Je kunt beter jezelf overwinnen dan duizend vijanden “.

Een schuchter zonnetje zorgde nog voor enig soelaas in de kou en wij stonden al even op het veld en werden even bang dat de tegenstander niet kwam opdagen . Dat deden ze gelukkig wel maar zoals reeds gememoreerd maar met 10 man en ook naar een scheidsrechter was het tevergeefs zoeken . Aangezien we toch wilden spelen besloot ik als oudste de eerste helft de fluit ter hand te nemen om alles in goede banen te leiden . Het was ook niet een van de dertien werken van Hercules maar als je ‘Illo tusmani bus ‘ (Onvoorbereid bent ) is het toch even wennen en uitkijken dat je de spelers niet in de weg loopt . Genoeg hierover want er wacht een wedstrijd die verslagen wil worden en deze bladvulling leidt maar nodeloos af . Het was al vanaf de eerste minuut een richtings verkeer en was het wachten op de eerste treffer . Dat dit relatief nog lang duurde kwam meer door onze onzorgvuldigheid dan koen en dapper verdedigen van de opponent ,want dat was zo standvastig als behang op een natte muur en toen het eerste schaap over de dam was volgden er in gestaag tempo meer en het was dan ook geen grote verrassing dat we gingen rusten met een ruime 0-5 voorsprong . De thee bracht weer wat kleur op het gezicht van onze doelwachter want die stond tamelijk werkeloos te wezen in zijn heiligdom.

“ Zelfs het beroerdste uur van je leven duurt maar 60 minuten “.

De tweede helft was het equivalent van een potje aanvallen en verdedigen en het voert te ver om elk doelpunt apart te vermelden want dan heb ik een erratum nodig en ik zal me beperken tot de leukste feiten . Zowel onze jarige job alsmede onze zeer gewaardeerde Dame produceerden een puntgave hattrick en zodoende moesten we de wedstrijdbal in tweeën snijden en ook allemaal twee maal onze handtekening zetten . Zoals al aangegeven waren beide teams blij dat het afgelopen was , niet het minst onze keeper ,en gaan de complimenten naar de opponent dat zij tot het einde sportief bleven en op die manier bijdroegen aan een leuke middag. Volgende week hebben we een druk programma ,woensdag trainen , vrijdag 7 tegen 7 toernooi en zaterdag ijs en weder dienende weer competitie . Maar goed daar doe je het uiteindelijk voor als voetballende liefhebber , de bal moet rollen !

“ Wie te vaak met schorpioenen verkeert wordt er tenslotte door gestoken “.

De Eminent Grijze Reporter