Deltasport 5   – Honselersdijk 11 4-2

“ delta blijft aan goede kant van de streep”

Vrienden, het lover begint zoetjesaan te verkleuren en hier en daar ontwaren we al wat vallend blad maar overal genomen beleven we toch een prachtige nazomer die menig romanticus doet verzuchten “kon het maar altijd zo blijven ‘. Voor u nu hoofdschuddend wegduikt is het bij mij nu eeenmaal zo “Brevis esse labero obsures flo “ (als ik probeer kort te zijn ,word ik onduidelijk ) en daarom deze breedsprakigheid en het leven is te kort dus lach hier maar om nu je je tanden nog hebt. Genoeg nu met deze “licentia poetica “(dichterlijke vrijheden ) want er is weer een voetbal wedstrijd die schreeuwt om een verslag en anders haken er teveel lezertjes af en er is zoals u al zag wederom een winstpartij te beschrijven zodat ik dit weer met een brede glimlach zit te tikken.

‘ De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent “.

Het was weer even puzzelen geweest voor de daarvoor verantwoordelijken maar het was ze wederom gelukt en petje af hiervoor want je moet het toch maar weer doen. Ook dank aan degene die weer hielpen want we weten “Stultitia est venatum ducere in vitas canes ‘(met onwillige honden is het moeilijk hazen vangen ) en weet dat onze dank enorm groot is. Zonder de anderen tekort te willen doen maar zoals het een echte Heer betaamt wil ik niet alleen de dames bedanken die kwamen kijken maar vooral de dame die in het veld haar eh mannetje stond. Zij voetbalde mee met een gemak alsof ze al jaren onderdeel is van ons team en dit inspireerde een van de toeschouwsters om binnenkort in haar voetsporen te treden ,we wachten rustig af. Ook de andere trouwe volgers weer bedankt natuurlijk want zoals een geblesseerde speler terecht opmerkte “ Zo is het niet erg om langs de kant te staan “.

“ Ik vertrouw erop dat alles gebeurt om een goede reden , zelfs als we niet wijs genoeg zijn om dat te zien “.

Iets later dan gepland kon er afgetrapt worden en er ontwikkelde zich meteen een leuk veldspel met golvende aanvallen aan beide zijden zonder dat de respectievelijke doelwachters nu echt al hun talent moesten aanwenden om onheil te voorkomen . Wel kregen we zoetjes aan toch een overwicht maar het was gek genoeg uit een perfect uitgevoerde counter dat we op voorsprong kwamen. Onze wederom souverein spelende laatste man onderschepte de bal en vond met een prachtige pass onze spits die het al even fraai afmaakte . Hierna ging het spel voor ons iets simpeler en de tweede was even fraai als logisch en hierna vergaten we jammergenoeg door te drukken. Net iets te vaak werd de te ingewikkelde oplossing gezocht maar gelukkig was onze keeper paraat om twee grote kansen van de opponent te neutraliseren. Zodoende konden we met een 2-0 stand de thee gaan gebruiken.

‘ Hoe nauwgezetter je luistert naar de stem in je zelf ,hoe beter je hoort wat er buiten je gebeurt “.

De tweede helft werd in gang gezet door de prettig leidende leidsman en we namen weer meteen het heft in handen en het was dat we weer niet echt op scherp stonden dat de 3-0 wat langer uitbleef maar uiteindelijk viel hij toch en even later besloot onze spits het met een prachtig schot nog even dunnetjes over te doen en aldus de 4-0 aan te tekenen . Wat dit voor ons moyenne doet is mij niet helemaal duidelijk maar ik zal dit deze week even navragen bij onze expert . Hierna werden we helaas een beetje in slaap gesust en dit gaf de tegenstander de kans de stand voor hun wat dragelijker te maken maar na de 4-2 was de koek en ook de tijd op en floot de onpartijdige ons richting een welverdiend biertje. Volgende week spelen we een avondwedstrijd op zaterdag en hopen we weer een goed vervolg te geven aan onze mooie reeks.

“ Als je een volmaakt nutteloze middag kunt doorbrengen op een volmaakt nutteloze manier heb je geleerd te leven”.

De Eminent Grijze Reporter