RIJSOORD  –  DELTASPORT  4-0

Ja u leest het goed een behoorlijke klap en dat voor de eerste wedstijd na het winterseizoen.

Ton Pattinama de trainer van Delta was ziek thuisgebleven, Diego Liefde was er nog niet bij, Chris Promes krijgt wat rust maar gelukkig was Reza      NGARIGOTA weer terug uit Zuid Afrika. Een nieuwe verzorger, Rob van der Gaag is vervangen door Frenky Paays.

De achterstand in de  competitie is nu wel erg groot geworden, drie wedstrijden afgelast en nu direct tegen de koploper ga er maar aanstaan.

De wedstrijd werd natuurlijk ook nog danig beinvloed door de hele sterke wind die over het veld alle kanten op waaide. De beginfase was echt aftasten en de zenuwen speelde duidelijk een rol bij beide ploegen. Het was toch Rijsoord dat zich naar de eerste kansen toe speelde 2 grote kansen na elkaar gingen over of net naast en Rijsoord nam dan ook duidelijk het initiatief. Dan gebeurt er iets geks. Rijsoord maakt een doelpunt maar de scheids keurt dat af en geeft een vrije schop voor Rijsoord  precies op de 16 meter. Die wordt erg  slecht genomen en kan makkelijk door Delta worden weggewerkt, maar vergeet dan de bal verder weg te werken en direct daarna kan Rijsoord uit diezelfde aanval scoren. Nelson Costa de Brito nam dat voor zijn rekening. Dat Kevin de Kok daarna nog enkele hele goede reddingen moet maken zegt eigenlijk alles Delta had het heel moeilijk in deze fase en zo werd dan de ruststand bereikt van 1-0.

Na de pauze begon Delta met behoorlijke aanvallen en was op zoek naar de gelijkmaker. Steve Kot wordt dan ingezet en ook Vlad  Smirnov. Die begint heel enthousiast krijgt ook een kans die op niets uitloopt maar maakt even daarna in zijn drift een  behoorlijk overtreding en krijgt geel. Reza bekijkt zich vervolgens op een hoge bal en dat kleine mannetje Khalid Rahli van Rijsoord pakt de bal dan op en maakt de 2-0. Delta heeft nog steeds erg veel haast maar is niet overtuigend in de acties loopt het zelfs een beetje achter de feiten aan. Ja en als je dan alleen maar aan aanvallen denkt is de tegenstander en zeker deze aan het loeren op de kansen die dan ook komen. Het is de dekselse Khalid Rahli die een hattrick vandaag maakt door achtereenvolgens na 2-0 de 3- 0 en de 4-0  te scoren.  Het is toch wel een bijzonder gezicht als ineens een vervanger van Rijsoord wordt ingezet en dan is het Jimmy van der Vaart(wie kent hem niet). Varela Andrade moest er ook nog af met een bloedende hoofdwond waardoor Delta ook nog  met 10 man verder moet.

Een voor Delta vervelend begin van het jaar met deze wedstrijd,  maar gauw vergeten en weer door naar de volgende wedstrijd ook niet makkelijk Heinenoord thuis.

auteur: Frans de Jong