zaterdag 10 februari 2018

SHO – Deltasport 1 – 1

Wedstrijd gestaakt in de 88e minuut.

Door een prive situatie van doelman Kevin de Kok nam good-old Tobias Duifhuijsen op de reservebank plaats. Onder de lat vandaag Lorenzo van Gorkum.  Trainer Ton Pattinama is ziek (we wensen hem beterschap toe) en zoon Edinho op de bank. Daarvoor in de plaats was het Jimmy van der Vaart die weer eens een hele wedstrijd kon spelen. Direct na aanvang van de wedstrijd was er ineens een geweldige kans op het eerste doelpunt van Deltasport. Jordao Pattinama geeft een prima voorzet maar Marruchen Zimmerman kon er net niet bij. Dan verwacht je een spectaculaire wedstrijd nou daar was niets van waar, de aanvalslinie van SHO kon absoluut geen vuist maken. Ook Deltasport speelde niet zoals ze normaal in staat zijn en eerst in de 29 ste minuut ontstond pas weer de eerste kans met een buitenspel doelpunt van Jordao Pattinama. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kwam eindelijk SHO voor het eerst voor het doel van Deltasport, maar dat werd ook niets. De ruststand daardoor 0-0.

Direct na het rust begon Delta weer met een enorme kans. De tweede bal was voor Jeroen van der Swaluw, schoot keihard maar helaas net over. Deltasport werdt in die fase steeds sterker, Marrunchen Zimmerman krijgt een kans ook Vlad Smirnov maar praat dan tegen de scheids, die steeds verwarrender ging fluiten en krijgt de gele kaart. Ja en als Deltasport sterker wordt valt dan het tegendoelpunt. Uit een redelijke aanval van SHO schiet invaller Ricky Bokhoven de bal in het doel 1-0. Na een half uur van wisselend spel op het middenveld zet Jordao Pattinma de aanval op en geeft de inmiddels ingevallen broer Edinho een prima voorzet die eindigt helaas in de handen van de doelman van SHO. En dan komt het moment voor Jimmy van der Vaart de bal rolt door het midden precies voor zijn voeten en daar waar hij heel sterk in is schiet de bal feilloos in het doel 1-1.

Tiemen Noordam schiet de bal even daarna op de lat, hindert enigszins de doelman en krijgt geel van de scheids. En wat er daarna gebeurt hou je niet voor mogelijk maar helaas waar. Jimmy van der Vaart speelt zich vrij voor de doelman en wordt door de doelman onderuit gehaald en wat gebeurt er dan in plaats van een rode kaart voor de doelman en een penalty voor Deltasport, krijgt Jimmy geel, die reageert natuurlijk tegen de scheids en krijgt dan ook nog de rode kaart nou toen waren de rapen gaar. De spelers van Deltasport geven uiteraard commentaar op dat gebeuren, de reserves van de bank en de verzorger komen het veld op een groot rumoer ontstaat en dan in de 88e minuut vind scheidsrechter Post het genoeg en staakt de wedstrijd en komt niet meer terug. Wat een einde van een onrustige wedstrijd.

verslag: Frans de Jong