Vandaag bekeren tegen DHC uit Delft een tegenstander die ook in de 1ste klasse speelt maar dan op zondag. Staat daar bovenaan dus een geduchte tegenstander zou je zeggen.

Ton Pattinama had zijn assistent Jaco de Ligt de verantwoording gegeven. Die had een enkele wijziging in de ploeg aangebracht zo speelden vandaag Dikkie Bontes, Nathan Martina en Colin Hoeder, de reserve doelman, de gehele wedstrijd. Ook Jay Jay Gulpen speelde gelukkig de gehele wedstrijd weer mee.

Het krachtsverschil in de zaterdag en zondag competitie was vandaag toch wel heel duidelijk. Delta kon makkelijk combineren en kreeg behoorlijk wat ruimte Jordao Pattinama wilde zich elke keer door de verdediging van DHC spelen maar de laatste tegenstander was elke keer net teveel, daardoor veel onnodig balverlies. DHC had in die periode weinig in te brengen zodra zij bij de zestien kwamen kon Delta heel makkelijk verdedigen. Het bleef wel leuk voetbal want beide ploegen beleven de aanval zoeken en Delta kreeg loon naar werken in de 27 ste minuut Chris da Silva schoot de bal keihard in het doel 1-0. Jordao vandaag heel goed op dreef kwam vrij voor het doel en met een handig lobje over de doelman werd het al snel 2-0. Vervolgens in de schaarse aanvallen van DHC kon Rayvano van Alphen uit een rommelige situatie de ruststand van 2-1 scoren.

Na de thee was het ondanks de verwoede pogingen van DHC eigenlijk alleen maar Deltasport die de bovenliggende partij was en dat resulteerde in een hattrick van Jordao Pattinama. Het ene doelpunt nog mooier als de ander. Alleen Dikkie Bontes liep er een beetje verloren bij maar werkte weer hard. In de verdediging van Delta viel vooral Nathan Martina op die een puike wedstrijd speelde.

Het werd alweer gauw 3-1 wie anders dan Jordao. Nee dacht Chris da Silva ik wil ook meedoen en hij maakte de 4-1. Jordao nam dan weer het heft in handen en scoorde 5-1 en tot slot het mooiste doelpunt door Jordao was het hele simpel lobje net over de doelman van DHC heen. Het was een genot om dat te zien. Hierdoor werd de stand 6-1 en lag het eigenlijk aan Delta dat de stand niet hoger uitviel, de kansen bleven maar komen. Ook de invallers Django Binder en Cyrillo van Sauers vielen prima in. Maar bij deze stand was het genoeg en konden weer eens genieten van ouwerwets van goed voetbal en mooie en vele doelpunten.

DELTASPORT BEKERT GEWOON VERDER.

auteur: Frans de Jong