Deltasport 5 – Victoria 6  10-0

“ Delta stormt langs buurman “.

Ja vrienden , de titel geeft  het al weg , Uw favoriete team beleefde een alleen door het weer veroorzaakte stormachtige middag want van de tegenstander hadden we jammer genoeg niet veel te duchten . Over twee wedstrijden hebben we er in totaal 25 ingeschoten terwijl de opponent niet verder kwam dan wat losse flodders en  onze doelwachter  stond  er voornamelijk voor spek en bonen bij . Het is zaak nu niet in algehele euforie te geraken want we zijn nog geen eens op de helft van de competitie en we moeten dus met man en muis blijven werken aan een goed resultaat ,want je moet de beer niet verkopen voordat de huid geschoten is . Het was dan zaterdag weliswaar een eitje van een cent maar er komen ook nog  tegenstanders waar we echt aan de bak moeten en eerlijk gezegd is dat toch wel veel leuker dan dit soort partijen ,met alle respect uiteraard voor de opponent want ze blijven toch doorgaan en hebben er plezier in en dat is ook wat waard natuurlijk en “bellum est suavitia nosse “ (het is mooi je eigen fouten te kennen ).Bij ons zit dat ook wel snor en zo leven we van wedstrijd naar wedstrijd met gepaste deemoed .

“ Waar angst is ,is er geen ruimte voor wijsheid “.

Er waren weinig afzeggingen en er was zelfs een oud gediende die de kicksen weer onderbond en zo stond er weer een ruime selectie die “Absque omni exeptione “ (zonder enige uitzondering ) weer zin had om de ongeslagen status te continueren . Ook de trouwe volgers hadden de storm getrotseerd en zorgden weer voor een mooie ambiance en zo blijkt dat “Ex unita vires “(eendracht maakt macht ). Er was ook nog een hysterisch moment want twee vrienden ,die elkaar al vanaf de zandbak kennen en die vroeger de straat onveilig maakten met hun spelletjes ,een oude buurvrouw verklapte dat zij de schrik van de buurt waren ,speelden voor de eerste keer dit seizoen samen nadat ze hiervoor op het weervrouwtje en mannetje leken . Als de een kon kon de ander niet en als de ander kon had die ene een verjaardag  en zat aan de kaas en de worst terwijl als de ander weer kon de ander met een klein balletje in de weer was en zo was er altijd wat . Het was een leuke bijkomstigheid bij een verder vrij eenzijdige  middag maar “haec hactenus (genoeg hierover ).

“ Verwarring ontstaat als je verstand niet wil horen wat je hart zegt “.

Tja vrienden en dan de wedstrijd ,wat valt hierover te zeggen behalve dan wat ik hierboven al memoreerde . Het was een potje aanvallen en verdedigen en de storm dwars over het veld maakte het er ook niet mooier en makkelijker op en het zou een beetje potsierlijk zijn om elk doelpunt apart te behandelen . We kunnen desondanks toch met een goed gevoel op deze partij terugkijken en dan vooral omdat we niet in de valkuil van de overmoed stapten en gewoon bleven voetballen. Er zaten mooi aanvallen bij maar ook mooie missers en prachtige buitenspel goals maar alles bij elkaar was de algehele consensus geen punten verspelen en dat is gelukt . Sommigen van ons moeten nog even de spelregel boeken in duiken om sommige dingen weer helder te krijgen zoals we in de kleedkamer met een brede lach bespraken  Vergeef me voor dit ietwat kort verslag maar ik beloof u dat ik volgende week er weer wat meer van maak . Ik heb denk ik nog een beetje last van mijn reisje naar Engeland waar de pints weer goed smaakten . Volgende week zaterdag gaat ons bekeravontuur weer verder en de Kuip lonkt, we gaan nog voor twee prijzen .

“Wees als een postzegel . Laat niet los voordat je je bestemming hebt bereikt”.

De Eminent Grijze Reporter