VERSLAG 11-11-2017 LEONIDAS- DELTASPORT 1-5

Vandaag een bekerwedstrijd en wel tegen een ploeg die in de derde klasse uitkomt en in de poule van DVO zit. Het was toch ook leuk om een in Vlaardingen zeer bekende trainer Danny Molendijk weer eens te zien.

Wat kan je dan verwachten van zo’n wedstrijd. Wordt het een hoge uitslag of wordt het tobben met onderschatting of gemakzucht van: ”nou ja we maken het wel”.

Vooral nadat de wedstrijd nog maar net was begonnen en de tweede aanval van Delta was gestart maakte de doelman van Leonidas een foutje en Jordao Pattinama was zeer attent schoot de bal via een tegenstander in het doel en daar was dan al het eerste doelpunt 0-1.

Dan na een aantal slordigheden in de ploeg, met het idee nou ja we zijn er al, was het gelukkig toch weer Delta dat het initiatief nam Vlad Smirnov werd door het midden aangespeeld en kwam alleen voor de doelman en maakt het prima af 0-2.

Na een korte ruzie tussen Jay Jay Gulpen en Mohamed Kallal van Leonidas werd de aanval verder ingezet en was het eerst Jordao Pattinama die een knappe voorzet gaf die net over Tiemen Noordam heen ging even daarna was het Jimmy van der Vaart die de ruststand op 0-3 bracht.

Wat een gezapige eerste helft.

Van de tweede helft werd eigenlijk gezien het spelbeeld niet veel meer verwacht en dat bleek ook wel want er werd heel slordig en ongeïnteresseerd gespeeld en daar kwam dan ook het tegendoelpunt

1-3 uit zo’n situatie volkomen onnodig. Een vuist kan Leonidas verder niet maken. behalve een keer vanuit een vrije schop dat de bal door Kevin de Kok over het doel moest worden geslagen. Zeer attent gekeept hij had vandaag heel weinig te doen, dan toch een prima actie.

Jimmy van der Vaart het er wel zin in, uit een hoekshop kwam de bal voor zijn voeten en met een prachtige omhaal maakte hij zijn tweede doelpunt 1-4.

Jordao probeerde dan nog, omdat de doelman ver voor zijn doel stond, met een verassende boogbal te scoren en die ging maar net over dat zou een heel leuk doelpunt zijn geweest.

Tenslotte was het Nichy Fortes die de eindscore met een keihard schot op 1-5 bracht.

Nou ja het was een wedstrijd om weer gauw te vergeten het was erg waterkoud en helaas het spel vandaag was er niet om warm van te worden. We bekeren in ieder geval weer verder.

Verslag: Frans de Jong