DELTASPORT – SV POORTUGAAL 3 – 1

Voor de toeschouwers prachtig weer, om te voetballen minder met zomerse temperaturen. Wel een goed bericht na de hardnekkige blessure ziet het er naar uit dat Jay Jay van Gulpen weer snel terug komt. Edinho Pattinama zit zijn drie wedstrijden schorsing uit.

Delta begint zeer voortvarend aan de wedstrijd. Jordao Pattinama krijgt een goeie kans maar schiet naast. Marunchen Zimmerman geeft een tikkie terug aan diezelfde Jordao maar schiet hard over. Delta is in die periode veel sterker en heeft een goed overwicht op de tegenstander. Fernandes Roy raakt dan geblesseerd en wordt vervangen door Chris Promes. Even daarna uit een voorzet door het midden is het Winston Helder die precies in de handen van de keeper schiet. Daarentegen komt Poortugaal pas in de 25 ste minuut tot een redelijke aanval die is dan gelijk erg gevaarlijk, gelukkig kan Kevin de Kok de bal nog keren. De volgende aanval van Poortugaal komt via de moeilijk te stoppen aanvaller Niels Versteege, waarmee Luigi Edson Nunes heel veel moeite had, hij schiet op het doel, Kevin mist maar Niels ook. Het bleek uitstel van executie want even later wordt in een weer rommelige situatie voor het doel van Kevin door dezelfde speler de 0-1 gescoord. Poortugaal wordt in die fase sterker en zoekt de kansen die ze ook krijgen maar daar staat Kevin de Kok die vandaag de beste man was, die hield alles tegen. Het scorebord weigerde de ruststand van 0-1 te vermelden hij had de geest gegeven.

Ook na de thee kon er ook geen stand gegeven worden het scoorebord weigerde gewoon dienst. Dat nam niet weg dat Delta begrepen had dat ze anders moeten gaan spelen. Uit een voorzet van Marruchen kwam de bal voor het doel. Jordao haalde hem nog van de doellijn terug en zo kon Djoemian Sarkam de 1-1 scoren.

Delta was in die fase wel erg rommelig maar toch sterker dan de tegenstander die alleen maar bleef counteren, bal naar voren en maar rennen. Daaruit kwamen toch soms wel erg gevaarlijke situaties voor het doel maar Kevin de Kok die liet niet met zich sollen en hield zijn doel schoon. Delta bleef daar gelukkig rustig onder en bleef de aanval zoeken. Dan ineens een hele gekke situatie. Jordao Pattinama blijft goed doorzetten op de doelman van Poortugaal die verslikt zich in de bal en Jordao zal Jordao niet zijn om daar de voorsprong van 2-1 met een simpel balletje te maken. Jordao was goed in vorm want hij gaf vanaf de rechterkant een paar zeer goede voorzetten. Inmiddels was Dikkie Bontes in het veld gekomen en werkte hard zowel in de aanval als in de verdediging om de stand zo te houden. Maar daar staat Marruchen op rechts en geeft een prima assist aan Dikkie en ja hoor Dikkie Bontes staat precies op de goede plaats zoals een spits betaamt scoort met een kort tikkie de 3-1. Derk Dupon komt dan nog de verdediging versterken. Hiermede wordt dan de eindstand bepaald.

Een grappig incident, nou ja grappig, toch wel serieus is de functie van een clubgrensrechter, waar een scheids helaas altijd mee te maken heeft. Vandaag hebben we gezien hoe het niet moet, de grens van Poortugaal bleef maar vlaggen zelfs nog als de scheids zelf met de aanval meeliep en de grens regelmatig in zijn beslissingen werd genegeerd. Maar ja daar heb je ook mee te maken.

In ieder geval de eerste knappe overwinning is dit seizoen na de drie goede gelijke spelen tegen moeilijke tegenstanders.

auteur Frans de Jong