Neptunes Schiebroek 9 Deltasport 5 2-3

“Delta haalt kastanjes uit het vuur”.

Vrienden op wat volgens zij die het denken te weten de laatste mooie zaterdag van dit jaar zou moeten zijn konden wij behalve van het prachtige weer ook genieten van een heroïsch voetbalgevecht waarin eenieder vocht voor wat hij waard was en dit resulteerde in een even mooie als verdiende overwinning. Ook complimenten voor de scheids van dienst die mede door het sportieve spel van de opponent weinig te doen had maar dat weinige naar behoren deed . Dat we daarbij ook nog op een mooi complex op het hoofdveld konden spelen , op kunstgras dat dan weer wel , maakte het prachtig af . Vergeeft U mij mijn breedsprakigheid maar “ Crescit scribendo scribendi studium “ (met het schrijven groeit de schrijflust ) maar ik zal trachten mijn jeugdig enthousiasme enigzins te beteugelen daar het anders een onleesbaar epistel wordt en teveel van U kostbare tijd in beslag neemt.

“ Als het haalbare niet haalbaar is laat ik het wel bezorgen “.

Het was weer even koppen tellen en door bijspringen van toppers uit het 4 e gingen we weer met een ruime selectie voorradig om het strijdperk te betreden op het onzalige tijdstip van 16.45 .Hulde wederom voor de drijvende motor achter dit alles en “coniunctis viribus “ ( met vereende krachten komen we ver). Voor ons gevoel was dit een avondwedstrijd en dit was ook de reden dat de trouwe volgers deze keer eieren voor hun geld kozen en niet de barre trip naar Neptunes maakten . Op de rijksweg probeerden ze ons ook nog op het verkeerde dwaalspoor te zetten door een fijne file te veroorzaken maar dit hield ons niet tegen . We moesten even omrijden of te laat komen dus kozen we maar voor onze eigen eieren .

“ Bestaan is een feit , leven is een kunst “.

Het veld lag er niet in ‘ optima forma “ ((optimale conditie) bij ,er lag aardig wat vallend blad en beroepshalve weet ik wat dat kan veroorzaken. Dit nam niet weg dat we er gelijk met volle kracht tegen aan gingen tegen een opponent waar we het in levensjaren in ieder geval al ruim van wonnen. De wedstrijd ging in hoog tempo heen en weder zonder al te grote kansen maar na een mooie individuele actie werd het evenwicht dan toch verstoord en kwamen we op 0-1 . Hierna behielden we het beste van het spel maar wisten dit helaas niet om te zetten in een grotere voorsprong integendeel zelfs want een goede actie van de opponent trok de zaak weer gelijk. Veel tijd om te genieten van deze situatie was ze gelukkig voor ons niet gegund want nog geen 2 minuten later kwamen we door een prachtig genomen vrije trap weer op voorsprong. Deze stand veranderde niet meer tot de thee en dus konden we met deze voorsprong gaan rusten.

“ Sta s’morgens op met de gedachte om s’avonds tevreden naar bed te gaan “.

Wij streven ambitie na dus het zal U niet verbazen dat we weer gezwind de aanval zochten om de wedstrijd in het slot te gooien maar de tegenstander dacht daar begrijpelijkerwijs toch iets anders over. Er waren kansen over en weer maar de doelwachters lieten zien dat zij er ook niet voor de kat zijn viool stonden en grepen daar waar nodig adequaat in . Dit hield het spel levendig en aangenaam om naar te kijken maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de 1-3 toch wel voor een ontlading zorgde . Met nog een kleine 10 minuten op de klok leek de zaak in kannen en kruiken maar zoals U weet moet je de beer niet verkopen voordat de huid geschoten is en zo werd het toch nog even spannend toen de 2-3 aangetekend werd . Gelukkig overleefden we de slotfase zonder kleerscheuren en toen de onpartijdige net voor de schemer inviel affloot konden we aldus weer 3 punten mee terug nemen naar Vlaardingen. Volgende week een beker intermezzo tegen onze vrienden van Cion dus hebben we weer iets om naar uit te kijken deze week .

“ Het is niet eenvoudig om het geluk in jezelf te vinden , maar ergens anders vind je het zeker niet “.

De Eminent Grijze Reporter