DELTASPORT HEINENOORD   1 -1

Weer een gelijkspel in een wedstrijd die eigenlijk geen moment voetbal gaf allemaal lange ballen zowel Delta als Heinenoord.

Diego Liefden was weer terug na een blessure periode dat ging ten koste van Chris da Silva, die werd afgelopen week op Valentijnsdag papa van een prachtige zoon Ayden Kyrie. Alsnog heel veel geluk met jullie kleine mannetje.

Deltasport opent goed met  direct een kans voor Dikkie Bontes. Opvallend was het precisie werk van scheidsrechter Greveling op de goede plek en geen gesjoemel met de bal. In die periode worden de aanvallen van beide kanten slordig uitgevoerd met kleine kansjes. Zo probeerde Jordao Pattinama met een boogballetje de keeper te verschalken maar de bal ging helaas over. Het duurde en duurde maar en iedereen stond te wachten op het voetbal. Nou dat kwam niet vandaag. Dan wordt er een overtreding gemaakt door Heinenoord op de rand van de 16 en neemt Nuno Andrade Varela de bal en schiet keihard door de muur en werd het 1-0. Deze voorsprong duurde niet lang want de aanvallers van Heinenoord kwamen ineens met een hele goede aanval dwars door de verdediging van Delta heen en zo werd Jordey van Dam geheel vrij voor het doel gespeeld en kon de gelijkmaker inschieten.

Djoemian Sarkam probeerde nog met een kopbal te scoren maar kopte precies in de handen van de doelman en zo werd de rust bereikt met de stand van 1-1.

Na de thee begon Delta zeer voortvarend. De trainer Ton Pattinama weer hersteld van de griep had de spelers duidelijk toegesproken dat er wat moest gebeuren en Delta zette zowaar druk op de tegenstander. Die bleven  overigens volharden in de lange ballen. Niet leuk dat te moeten blijven zien. Jay Jay Gulpen word dan twee keer hard onderuit gehaald en dan valt de eerst gele kaart. De kansen waren heel duidelijk voor Delta maar je ze moeten er wel in en dat gebeurde vandaag niet. De invaller voor Reza Ngarigota, Nathan Martina moest zijn  keeper nog helpen en gooide zich met zijn lichaam voor de vrije man van Heinenoord en voorkwam daar mee een achterstand. Daarentegen kreeg Marruchen Zimmerman nog een geweldige kans maar schoot helaas naast. Verder kwam Chris da Silva nog even voor Dikke Bontes maar dat mocht niet baten en zo  werd de eindstand bereikt van 1-1.

Volgende week uit tegen BCVB het beter doen de punten zijn nu erg belangrijk

auteur Frans de Jong