Deltasport 5 – Hermes DVS 5 (2-6)

“ Delta duikelt uit de beker “

Ja vrienden , de dag die je wist dat zou komen is gearriveerd ten langen leste ,voor de eerste maal dit seizoen vinden  we onszelf niet terug  aan de goede kant van de score , zoals we allen maar al te goed weten aan alles komt een eind  . Misschien ook ietwat in slaap gesust door de walk over van vorige week ,toen we op halve kracht konden spelen ,  dachten we er wellicht iets te makkelijk over en “Bona diagnosis ,bonna curatio “ (een goede diagnose is een goed medicijn ) ,en we kunnen bij onszelf te rade gaan . Elk nadeel hep zijn voordeel  en laten we blij zijn dat dit in de beker gebeurd ,we zijn nu weer wakker mag ik hopen en het positieve is dat we nu niet op woensdagavond naar Schapekutteveen hoeven voor een wedstrijd ,er is altijd wel iets positiefs uit  te halen . En Wat ook het mooie van deze prachtige sport is  ,volgende week kunnen we alweer revanche nemen op onszelf en de mooie reeks in de competitie onverdroten voort te zetten ,want we weten “Al verloren ,moed verloren “.

“Met de stenen die anderen naar je gooien ,kun je je eigen weg bouwen “.

Waar we vorige week nog bijkans van het veld werden geblazen door windkracht orkaan ,meldde het voorjaar zich nu al schuchter en was het aangenaam toeven op en langs het veld . We hadden genoeg mensen en ook aan trouwe volgers ontbrak het ons weer niet en zo waren alle ingrediënten voor een fijne dag aanwezig . Als ik eerlijk mag zijn bevallen deze omstandigheden mij persoonlijk toch een stuk beter dan min 15 en een gure wind maar dit terzijde ,en als ik naar de gezichten keek van de rest denken zij er ook zo over ,al zal een iemand stipuleren dat hij nog steeds ruim 20 graden tekort komt . We noemen geen namen maar “Dictim sapienti satest “ (voor een goede verstaander is een half woord genoeg ), en zijn zus was zo zorgzaam om haar jas aan hem te geven ,de lieverd .

‘ Ik wil mijzelf wel eens ontmoeten in plaats van mezelf steeds tegen te komen “.

De weer soeverein leidende scheids zette de boel in gang en het werd gelijk duidelijk dat het een wedstrijd in hoog tempo zou gaan worden . Waar onze doelwachter vorige week nog een gemeen  pestje stond op te doen moest hij nu gelijk handelend optreden en deed dit adequaat . Er ontwikkelde zich een leuke partij met mogelijkheden aan beide zijden en er was een corner voor nodig om het evenwicht te verbreken en zo zagen wij de bal in het net verdwijnen . Nog niets aan de hand natuurlijk en we bleven het proberen maar helaas met weinig resultaat de keeper verhinderde succes. De opponent was zuiniger met zijn mogelijkheden en zette er twee om in een doelpunt en zo werd de berg die we moesten  beklimmen steeds hoger . Net toen het leek dat we met deze stand de rust in zouden gaan werd er attent gereageerd op een gepareerd schot en zo konden we aan de thee met een glimpje hoop door  deze anschluss treffer .

“Wanneer alles tegenzit en het lijkt of je het geen minuut langer volhoudt ,geef dan vooral niet op , want dat is precies het moment dat het tij zal keren “.

We legden bij de thee de vinger op de zere plek , “Bellum est sua vita nosse “ (het is mooi je eigen fouten te kennen ) en er werden wat omzettingen gepleegd en het doel was snel een treffer te maken ,(O Ja Joh ?) om te trachten de partij nog te kantelen . Helaas sneuvelde dit mooie plan op de tekentafel en bleef het bij goede bedoelingen ,dat dan weer wel . We probeerden wat we konden maar helaas was het zoals een onzer zei ,hij had pap in zijn benen ,en ook bij de anderen van ons zat er niet echt dynamiet in . Toen de opponent dan ook de vierde er inschoot vloeide het geloof er bij ons uit en zaak was het nu de schade beperkt te houden en niet tegen een pandoering aan te lopen. Onze tweede goal was hoewel uitermate fraai toch slechts een doekje voor het bloeden en deemoedig bogen we het hoofd voor de tegenstander die de zege volledig verdiende . Na het laatste fluitsignaal togen we richting kleedlokaal en de teleurstelling boog al snel om naar positief realisme , we wisten ook weer wat verliezen was en het gerstennat smaakte er geen druppel minder om en al snel werd het vizier weer op volgende week gericht . Er was nog enige verwarring over de term geheelonthouder ,is dit nu iemand die niet drinkt of iemand die alles onthoudt ? Wie oh wie helpt ons uit de brand ,volgende week hoop ik uitsluitsel te kunnen geven op deze prangende vraag .

“ Ik dacht altijd dat mijn brein het geweldigste orgaan van mijn hele lichaam was . Tot het tot me doordrong wie me influisterde dat dit zo was “.

De Eminent Grijze Reporter