Belangrijke wedstrijd vandaag tegen een gevaarlijke tegenstander die nadat Feyenoord alle wedstrijden gewonnen heeft zich op de tweede plaats heeft genesteld.Er zijn veel wedstrijden voor de winterstop afgelast, vandaag is alleen het kunstgras een uitkomst. De wedstrijd kon doorgaan.

Tijdens de warming up loopt Lorenzo van Gorkum, de doelman van Deltasport, een behoorlijke blessure op waardoor hij de wedstrijd niet kan spelen hij op deze belangrijke wedstrijd en werd vervangen door Kevin Kok die dat heel goed heeft gedaan.

Tiemen Noordam, na de schorsing weer terug ten koste van Nathan Martina, gaf de nodige rust in de verdediging.

Tussen de toeschouwers troffen we Joey van der Velden, vorig seizoen spelend in de selectie van Delta, die nu met een behoorlijke blessure tobt en dus niet kan spelen tegen zijn voormalige team.

Na het begin van de wedstrijd die rommelig begon en ook zo zal eindigen gaf Marruchen Zimmerman een prima voorzet aan Jay-Jay Gulpen die de bal prima inschoot 0-1. Even later slaat Kevin de Kok de bal vanuit een gevaarlijke vrije schop de bal uit zijn doel. Hij kon helaas niet voorkomen dat even later uit een vrije schop van grote afstand door Nuno Valero Andrade de bal keihard werd ingeschoten 1-1.

Scheidsrechter De Waal hield het heel kort en floot alles af. Evenals de grens die regelmatig voor buitenspel vlagde en het niet was. Winston Helder maakte een overtreding door het wegduwen van zijn tegenstander en kreeg eerst rood te zien maar de scheids herstelde zich snel door een gele kaart. In de laatste minuut voor de thee liep Kevin Kok nog een behoorlijke blessure op maar kon met de rusttand van 1-1 tijdens de thee bijkomen. De eerste helft was erg rommelig en was van weinig voetbal te genieten.

Na de rust werd het spel met een wissel van Brielle met de mooie naam Lonny Mendes Fernandes die op links regelmatig gevaarlijk uitbrak er niet beter op. Voor Deltasport een tegenvaller de bal werd op doel geschoten en houdbaar voor Kevin maar werd van richting veranderd dus eigenlijk een eigen doelpunt 2-1.

Niet lang daarna was uit een vrije schop 10 meter voor de zestien de bal door Jordao Pattinama keihard heel goed ingeschoten. De keeper kon hem nog net wegslaan precies voor de voeten van Winston Helder die niet aarzelde en de 2-2 maakte. Wat er daarna allemaal gebeurde was niet te filmen. De scheids ging steeds verwarrender fluiten en slingerde met gele kaarten eerst Luigi Edson Nunes nadat die de bal keihard in zijn maag had gekregen een overtreding maakte en geel kreeg. Blies af voor hands terwijl hij had moeten laten doorspelen in een voordeel situatie . De volgende was Edinho Pattinama die daarop commentaar gaf. Tiemen Noordam kreeg geel even daar na Jordao en vervolgens werd Ton Pattinama weggestuurd wegens volkomen terecht commentaar op de scheids. De wedstrijd werd er jammer genoeg niet leuker op. Er ontstonden nog enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Kevin de Kok. Het bleef gelukkig 2-2. Met deze eindstand zal iedereen wel vrede hebben, voor Deltasport zeker een prima resultaat om zo de winterstop in te gaan.

Verslag : Frans de Jong