Deltasport 6 – Victoria 7 5-0 (beker)

Victoria 8 – Deltasport 6 2-5 (Competitie)

“ Delta haalt dubbelslag tegen Victoria ‘.

Ja vrienden na weken van inertie is het nu ineens twee wedstrijden in een week maar zoals de kop al verraadt hebben we ze goed verteerd , sterker nog we zijn verder in de beker en volgende week zaterdag wacht alweer de volgende partij dientengevolge. “Dimidum facti qui coepit habit ‘
(Goed begonnen is half gewonnen ) en dat geld zeker in dit geval. Waar we nog even bang waren dat we het goede gevoel uit de vorige jaargang misschien verloren waren tussen de oliebollen bleek dit ongegronde vrees tot nog toe . Elke week staat op zichzelf uiteraard maar dit pakken ze ons niet meer af, wie die ze dan ook mogen zijn. We hebben nu drie x tegen een elftal van Victoria gespeeld en 3 x is scheepsgerecht natuurlijk maar we hebben ook even zo vele malen gewonnen en dit is toch wel een leuk edoch onbelangrijk weetje maar het vult de pagina lekker.

“ Een verstandige vraag is de helft van de wijsheid”.

Zelfs bij de koude en doordeweekse avond waren er weer trouwe volgers te bewonderen en een hunner verdient een extra pluim aangezien deze man het nog koud heeft als de mussen het te warm vinden om van het dak te vallen maar ondanks dat bleef hij er de ganse partij bij, chapeau !!! Ook zaterdag waren er weer genoeg trouwe volgers en deze werden verwend met een mild winterzonnetje en een aangename temperatuur. De heren leiders hadden weer goed werk geleverd want op beide avonden waren er weer genoeg mensen en ook hier neem ik weer mijn petje voor af want het zorgt toch af en toe voor de genodigde problemen.

“ Er zijn geen vreemden , alleen vrienden die we nog niet ontmoet hebben”.

We beginnen met de partij van dinsdag die we wat korter zullen verslaan dan normaal aangezien u geduld ook niet onuitputtelijk is maar geloof me maar als een zwerende vinger dat het ondanks dat het koud was om te voetballen best meeviel. De echte kou was voor de mensen die niet participeerden. Het was bovenal een leuk potje waar de scheids niet veel meer te doen had dan af en toe eens fluiten voor achterbal of goal. We wisten wat ons te doen stond als we het bekeravontuur een passend vervolg wilden geven en togen dan ook monter ten aanval.
Dit resulteerde al snel in de zo gewenste treffer en voor rust wisten we er nog twee bij te prikken.
De thee ging er in als bier en we wisten dat we er zelf nog twee moesten maken en vooral achterin de poort dicht te houden anders werd de berg die we moesten beklimmen wel erg hoog.
In eerste instantie werd het na rust ook dat hinken op twee gedachten dat onze grootste tegenstander was want de opponent verscheen af en toe dreigend voor ons doel en goed keeperswerk en enig fortuin hielden ons op koers. De vierde viel dan ook pas een kwartier voor tijd maar gaf ons wel weer moed. De vijfde voelde als een verlossing en met kunst en vliegwerk overleefden we de laatste minuten om opgelucht adem te kunnen halen bij het laatste fluitsignaal van de puike leidsman. We konden nu over het beker avontuur zeggen “ Wordt vervolgd”en er bleek weer “Conanti debitur ‘( Aan hem die waagt zal geschonken worden).

“Begin de dag met jezelf en anderen te vergeten”.

Op zaterdag moesten wij de wandeling naar de overkant maken om daar aan te treden tegen een ander elftal van Victoria. Zoals reeds gememoreerd was het nu wel korte broeken weer en opgewekt begonnen we aan de partij, en “omissis iocis “ (zonder grappen ) was ondergetekende een x niet de oudste op het veld. Het spel golfde gezellig heen en weer en waar wij wel het betere van het spel hadden was het de opponent die de score openden. We zaten niet bij de pakken neer en en gingen vrolijk verder want wij weten ook dat ‘Demina magnus scintilla nascitur ignis” ( van een kleine vonk komt er een groot vuur) en alras stonden we na een mooie goal weer op gelijke hoogte . Hierna hadden we de kansen om de zaak al voor de rust te beslissen maar we stonken weer in dezelfde valkuil ,we maakten geen goalen. De thee was ook weer een welkome onderbreking en hier konden wat punten op de desbetreffende I ’s gezet worden.
De tweede helft zetten we dan ook in met een krachtig offensief dat al snel resulteerde in een doelpunt. Helaas werden we wat slordig en in plaats van door te gaan en door te drukken ontspanden we wat en alras hadden we de 2-2 achter onze oren. Dit zorgde er gelukkig wel voor dat we weer wakker werden en nu stoomden we wel door en stopten pas toen er een veilige en later ook de eindstand op het bord stond. Toen de scheids van dienst voor de laatste keer floot konden we met een fijn gevoel naar het kleedlokaal. We kunnen ons nu gaan prepareren voor de beker clash van zaterdag, we kijken er al naar uit !!!!

“Welbespraakt en correct spreken ,is een zeer grote kunst maar er is net zoveel kennis nodig om te stoppen op het juiste moment”.

De Eminent Grijze Reporter