Vandaag bij de hekkensluiter van de competitie in Ridderkerk op bezoek. Je verwacht wel dat er vandaag gewonnen gaat worden, maar voetbal is voetbal en dan is niets zeker.

Dat zag er wel heel wat anders uit. Al in de eerste minuten van de wedstrijd kregen de Ridderkerkse boys het op de heupen. Deltasport begon twijfelachtig en gaf kansen weg en gelukkig voor Delta kon keeper Kevin de Kok nog redden. Werd eerst Achraf Bouchrit met een lob over hem heen gepasseerd even later moest Luigi Edson Nunes aan de noodrem trekken door zijn tegenstander met een schaarbeweging tegen te houden, dat kostte hem wel de gele kaart. Hij werd voor alle zekerheid even daar na gewisseld door Nathan Martina. Maar deed dan Delta niets. Ja in de 21 ste minuut gaf Nuno Andrade Varela een prachtige assist op Dikkie Bontes en die twijfelde geen moment en schoot de 0-1 in. Het eerste halfuur bleef leuk voetbal beide ploegen bleven de aanval zoeken. RVVH kreeg in die periode heel veel kansen. Tot driemaal toe moest Kevin redden. De verdediging van Delta zag er echt niet goed uit. Gaf veel ruimte weg aan de tegenstander en leed zelf heel veel balverlies op het middenveld dat resulteerde dan ook in de 34ste minuut tot de gelijkmaker. De bal werd dwars door het midden voorgezet en Kader Diop (RVVH) kon niet missen 1-1. Een minuut later staat de verdediging van Delta gewoon te kijken en Nedely Fortes (RVVH) kon eenvoudig de voorsprong van 2-1 inschieten. Vervelend was de wissel van Achraf Bouchrit met een lelijke blessure had zag er slecht uit gezien zijn reactie leek het op een hamstring blessure. Jay Jay Gulpen nam zijn plek over.

Ruststand 2-1.

Na de thee was gehoopt dat Deltasport wat meer ging voetballen, maar vandaag lukte niets de voorzetten kwamen niet aan en werden elke keer in de voeten van de tegenstander gespeeld. RVVH bleef maar aanvallen en Delta had daar de grootste moeite mee. Natuurlijk werd Bouchrit gemist en moest Chris da Silva deze ondankbare taak in de verdediging over nemen. Ineens staat dan weer Nedely Fortes vrij voor het doel, maar schiet gelukkig naast en zo bleef het maar gaan. Ton Pattinama de trainer probeert dan nog met de wissel van Winston Helder door Chris Promes het tij te keren en zowaar zijn eerst actie was bijna de gelijkmaker de keeper van RVVH kon met een prachtige actie de bal nog net wegslaan.

In die periode werd er helaas meer gepraat dan gevoetbald en als Delta dan alles op alles zet om de gelijkmaker te scoren is het RVVH dat zijn kans benut door Brandon Konemann (RVVH) die ook alle ruimte kreeg om de 3-1 te scoren. De trainer van RVVH besluit dan in de laatste minuten alle wissels toe te passen en komt de heel irritante speler Siebren Hoekstra(RVVH) in het veld die een opdracht kreeg, zo leek het, om zo veel mogelijke irritante overtredingen te maken, krijgt daar ook geel voor van de scheids. Die het in de slotfase nog moeilijk kreeg door deze voetballer die alleen maar uit was op opstootjes. En die kwamen er ook Edinho Pattinama kreeg geel en werd door Ton Pattinama om erger te voorkomen gewisseld alleen waren de wissels op.

De slotfase was niet leuk veel gepraat, zelfs na afloop van de wedstrijd bij de kleedkamers. Jammer allemaal het was echt niet nodig. Maar je verliest wel 3 punten in deze vervelende wedstrijd. Heeft Delta niet altijd moeite met laag geklasseerde ploegen?

Volgende week thuis tegen Die Haghe

auteur : Frans de Jong