Belangrijke wedstrijd vandaag blijf je aan- of afhaken in deze competitie. Er stond veel op het spel. Luigi Edson Nunes was weer terug na zijn schorsing dat ging wel ten koste van de doelpuntenmaker van vorige week Nathan Martina.

De beginfase van de wedstrijd was voor Oranje Wit met goed maar toch wat rommelig voetbal vooral de counters waren gevaarlijk ze stonden heel snel voor het doel van Deltasport die in die fase van de wedstrijd behoorlijk onder druk gezet werd de kansen waren dan ook voor Oranje. Een aanval door het midden waarbij een paar spelers van Deltasport zich heel gemakkelijk lieten passeren, de speler komt vrij voor het doel maar schoot gelukkig naast. Daar tegenover was het Diego Liefden die uit een hoekschop precies in de handen van de doelman kopte. Het leek toen op een wederopstanding van Delta en dat was het ook zo Delta nam de leiding over van Oranje Wit en zette de ploeg vast op hun eigen helft. Toch was het Oranje Wit die de leiding nam in de 21e minuut was het Christiaan Perrier die uit een geheel vrijstaande positie de bal in schoot 1-0. Oranje Wit ging door, kreeg een geweldige kans op de 2-0 maar keeper Lorenzo van Gorkum pareerde de bal en komt dan voor de voeten van een speler van Oranje die schoot hoog over. Dan krijgt Jimmy van der Vaart een kans en schiet die ook in, maar wat gebeurt er de grens staat te vlaggen, scheidsrechter Chiour negeert eerst dat vlaggen maar daarna besluit hij toch het doelpunt af te keuren, vreemd. Delta neemt in die periode het heft in handen zelfs Tiemen Noordam is mee in de aanval maar de gelijkmaker komt maar niet. Met een 1-0 achterstand wordt de thee geserveerd.

Na de rust al in de eerste minuut is er een vrije schop voor Delta en is het Jordao, die met een gebroken pink heeft maar vandaag toch wilde spelen, met een geweldige knal in de rechterhoek de gelijkmaker scoorde.

Jay Jay Gulpen kopt de bal over, een prima aanval via Luigi en Jordao Pattinama strandt, Vlad Smirnov schiet van afstand keihard naar het doel helaas recht in de handen van de doelman. En even daarna bij een counter van Oranje die heel snel uit de verdediging naar voren kwamen kreeg Tiemen Noordam, vandaag de beste man van het veld, een gele kaart. De volgende hoekschop was het Jordao die doorkopt en Tiemen zijn kans pakte en de 1-2 scoorde.

De scheids ging toen vervelend doen en dacht dat Lorenzo, de doelman van Delta, tijd ging rekken wat absoluut niet het geval was en kreeg een gele kaart, jammer.

Oranje wit gaat dan alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren en ontstaan er ook hachelijke situaties voor het doel van Delta. Dan krijgt de aanval van Delta natuurlijk ruimte en doet Vlad met een prachtige omhaal bijna de 1-3 scoren. Het werd steeds spannender, zelfs de doelman van Oranje ging mee tot aan de middencirkel. In de laatste minuut kreeg Delta de bal maar niet uit het doelgebied en na veel gerommel kon de bal eindelijk weggespeeld worden, waarna de scheids afblies.

Eindstand 1-2.

verslag: Frans de Jong