CION 4 – Deltasport 5   5-5 ( Delta w.n.s )

“ Delta bevestigd naam als cupfighter “

Vrienden ,we moesten ditmaal door tot het uiterste gaatje ,te weten strafschoppen ,maar uiteindelijk hebben we toch het langste strootje getrokken en mogen we ons opmaken voor de volgende ronde in het beker toernooi. Wij en de penningmeester hopen natuurlijk op een mooi affiche en als het even kan een thuis wedstrijd en niet op een koude woensdag avond naar Abekewalda in the middle of nowhere . Maar goed de Drentse bard Daniel Lohues zong het al “ Het giet zoals het giet “ (voor de lezertjes die het Drents niet machtig zijn “Het gaat zoals het gaat ‘) . Ach ik zeg maar zo “Ali quando et insanire icundum est ‘ ( Soms is ook dwaas doen aangenaam ) en het moet niet uit de hand escaleren maar op gepaste tijden is het fijn en maakt het het leven net wat aangenamer en voor mijzelve is het gesneden koek en ei.

“ De ware mens weet dat wat ver is ook vlakbij is te vinden.

Ondanks de najaar”s vakantie en wat ziekte en een blijde gebeurtenis die uiteraard voorging op een simpele wedstrijd hadden we een gevulde kleedkamer dus was er deze keer weinig werk op de plank voor de verantwoordelijken die belast zijn met het vervaardigen van een deugdelijke selectie maar dat mag ook wel een keer. De term welgevuld was ook weer van toepassing op de trouwe volgers en dan heb ik het niet over hun omvang ,hoewel , maar meer over het aantal wat weer aanwezig was om ons met raad terzijde te staan . U zult zeggen ,scribent dezes , u bent een langspeel plaat die blijft hangen maar ik meen oprecht dat deze mensen in het zonnetje gezet moeten worden hoewel sommigen dat zonnetje dan weer niet echt nodig hebben maar dat is weer een ander verhaal.

“ Vasthouden aan woede is als gif drinken en hopen dat de ander sterft”.

Ondanks alle sombere weersvoorspellingen was het toch nog in een aangenaam zonnetje dat wij de partij aanvingen en vanaf het begin ging van beide zijden het gas erop en je voelde het op je sokken aankomen dat het geen bloedeloze 0-0 zou worden . We hoefden inderdaad niet lang te wachten op een goal maar helaas was het onze doelwachter die de droeve gang naar het net moest maken. Niet lang daarna was het weer prijs en stonden we voor het eerst dit seizoen met 2-0 achter maar ja “ Dulcis non meruit qui non gustavit amara “ ( wie het bittere niet heeft geproefd ,verdient het zoete niet ). We rechten de rug en na een mooie interceptie werd de bal direct achter de verdedigers gelegd en een onzer snelle jongens voorin schatte dit op waarde en speelde de keeper bekwaam uit en bracht de stand op 2-1 . Net toen we dachten dat we de partij gingen kantelen kregen we uit een corner de 3-1 om onze oren . Daar krabbelden we eens even achter en we rechten de rug en kregen het weer voor elkaar om terug te komen tot 3-2 . Lang was de vreugde ons daarover niet gegund want alras kregen we weer een tegentreffer te verwerken.

Wederom moesten we dus in de achtervolging en het duurde gelukkig niet lang voor we de aansluiting weer vonden en in plaats er weer een te incasseren bleven we nu schadevrij en met een beetje meer accuratesse hadden we met een voorsprong kunnen gaan rusten maar helaas bleven we steken op een 4-3 achterstand.

“ Leren is tegen de stroom in roeien ,wie niet leert drijft af “.

De thee was ook een mooi moment om even wat wijzigingen door te voeren en daar waar nodig wat punten op de i te zetten. We begonnen goed en namen steeds meer het heft in handen en het was dan ook niet “Nunquam posteriori ,silens tacuisses , semper sperare , taman latericiam ‘ (nooit gedacht ,stil gezwegen ,steeds gehoopt , toch gekregen ) maar meer een te verwachten iets dat de gelijkmaker viel. Dit leverde de doelpuntenmaker de wedstrijdbal op want hij maakte zijn hatrick compleet . Deze keer pakten we ook door en maakten ook de 5-4 en dachten we de buit binnen te hebben maar helaas moesten we net voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker incasseren en moesten penalty’s beslissen wie naar de volgende ronde ging. De eerste van de tegenpartij spatte op de lat uiteen en dit gaf de burger moed. Onze penalty werd onberispelijk geconverteerd en zo zie je als je hierop traint geeft dat toch een zekerder gevoel . De volgende 3 penalty’s aan beide zijden werden ook verzilverd hoewel onze doelwachter er toch steeds akelig dichtbij zat. Gelukkig voor hem en niet in de laatste plaats voor ons plukte hij de laatste van CION soeverein uit de hoek en ons aldus in de koker voor de volgende ronde te doen belanden.

Volgende week weer verder in de competitie en laten we proberen de goede lijn te koesteren en vast te houden.

“ Oordeel niet op basis van uiterlijk . Een rijk gevuld hart kan verstopt gaan onder een armzalige jas “ .

De Eminent Grijze Reporter