VDL 7 – Deltasport 5 0-5  

 

                                             “ Delta blijft op het goede spoor”.

 

 

Ja vrienden het is dezer dagen bepaald geen straf de chroniqueur van dit mooie elftal te zijn , ik bedoel maar , schrijven over een overwinning en zeker een reeks als deze stemt blijmoedig.

Met dezelfde blijmoedigheid schrijven over zo’n zelfde reeks nederlagen wordt al snel aprocief en culmineert al snel in verhemente schotschriften en daar zit niemand op te wachten. We hopen uiteraard nog een tijdje in de vibe te blijven en als we zo in de kleedkamer om ons heenkijken hebben we daar ook wel vertrouwen in Het was zaterdag ook verheugend om de rentree van een oudgediende mee te mogen maken . Hij is lang geblesseerd geweest maar heeft nu toch zijn kicksen weer van zolder gehaald om weer te participeren bij de mooiste bijzaak in het leven en wij zijn daar “absque omni exeptione” (zonder enige uitzondering ) blij mee.

 

 

“ De hoogste vorm van controle is te weten wanneer je iets moet loslaten “.

 

Het was deze week weer even puzzelen voor de daarvoor verantwoordelijken maar uiteindelijk stonden we er toch maar weer mooi met 14 man . Het weer was nog aangenaam hoewel het al wat frisser werd en voor sommigen van ons voelt het al als Antarctica maar dat is toch enigzins bezijden de waarheid . Het late tijdstip speelde ons qua trouwe volgers parten maar er was toch een kleine delegatie en een hunner nam zelf de vlag ter hand wat uiteraard zeer gewaardeerd werd en zo blijkt maar weer “Ex unitate vires “ ( eendracht maakt macht ) . Overigens was hij naderhand wel zo eerlijk om te bekennen dat niet alleen altruïsme aan zijn dad ten grondslag lag , maar ook dat hij op die manier in het zonnetje kon blijven . Desalniettemin driewerf chapeau !!

 

‘ Ik zou niet erg gelukkig zijn ,als ik zou zeggen hoe gelukkig ik ben “.

 

Op het afgesproken tijdstip floot de onpartijdige voor de eerste maal en aldus kon de bal officieel zijn eerste omwentelingen maken. We hadden besloten weer vanaf het eerste moment druk te zetten en aldus geschiedde . De tegenstander had het er moeilijk mee want nagenoeg elke pass werd onderschept en aan een rustige opbouw kwamen ze niet toe . Het duurde dan ook niet lang of hun keeper kon na nog een paar keer adequaat ingegrepen te hebben de droeve gang naar het net maken . Niet veel later moest hij weer zijn meerdere erkennen en kwamen we op 0-2 . We bleven het gas erop houden en waar de eerste poging nog werd gepareerd was onze spits er als de kippen bij om de 0-3 binnen te schieten . Aanval na aanval golfde die kant op en onze doelwachter stond er redelijk werkeloos bij . De verwarring was op een gegeven moment zo groot bij de opponent dat ze ons nog een handje hielpen door een voorzet binnen te lopen . Was dat niet gebeurd stond er overigens nog een onzer om de voorzet te converteren maar goed deze telde ook . Dit werd ook de ruststand en opgewekt gingen we aan de thee .

 

“ Een tevreden geest is de grootste zegening die een mens in de wereld kan hebben “.

 

Helaas valt er over de tweede helft niet zoveel goeds te melden want er bleek maar weer eens dat simpel het moeilijkst is . We maakten er een potje van en bij iets meer kwaliteit in de afronding bij de opponent hadden we nog een zware pijp kunnen roken maar dit bleef ons mede dankzij goed keeperswerk bespaard en net voor tijd voegden we nog een treffer aan het totaal toe zodat we toch met een enigszins ambivalent maar voornamelijk tevreden van het veld stapten.

Volgende week tegen de over buurman ,er zijn nog karten maar het gaat snel dus sla je slag !

 

 

“ Humor is een prachtige waterlelie die wortelt in het troebele water van verdriet “.

 

De Eminent Grijze Reporter