Deltasport 6 – CWO 6 3-1

“ Delta heeft kwartet!”

Beste mensen met twee wedstrijden in een week gaat dit voor mij en de trouwe lezertjes bijna op werk lijken maar aangezien deze verslagen nu al voor de vierde maal op een rij kunnen worden opgetuigd met jubel en jolijt is het geen onoverkomelijke opgave.

Denk niet dat we naast de schoenen gaan lopen,” Qui se ipse laudat,cito deosorem invenit”(wie zichzelf prijst wordt spoedig uitgelachen) dus blijven de voetjes op de vloer.

Dit was de tweede beker partij in een serie van drie en de geleerde heren hebben nu uitgerekend dat wij minimaal een 3-0 winst nodig hebben om door te gaan dus de opdracht is bekend en wordt dus vervolgd,wanneer is nog niet bekend omdat het een inhaal wedstrijd betreft.

“Geestelijke groei is de enige reden van ons bestaan op aarde”.

(de gelegenheid word me gegeven) wil ik een ieder hier hartelijk bedanken ! Denk niet dat het voor ons allemaal vanzelfsprekend is,we waarderen het ten zeerste.

“ De beste manier om een chaos te veroorzaken is alles te regelen”.

We konden na de midweekse inspanning wat moeilijk op gang komen na het eerste fluitsignaal van de zoals altijd weer onberispelijk en kalm fluitende leidsman. Zelfs het wind voordeel hielp ons niet echt. het ging maar mondjesmatig en het initiatief lag dan ook grotendeels bij de opponent zonder dat ze onze doelwachter overmatig verontrusten. Het leek dan ook lang op een brilstand met de rust aan te sturen maar een greep aan de noodrem werd terecht bestraft met een strafschop voor de tegenstander.Deze werd benut en zo leken we met een achterstand aan de thee te moeten maar opgeven ,neen die taal zijn wij niet machtig en aangezien er ook nog tijd was,een niet onbelangrijk detail in deze,togen wij manmoedig ten aanval. En onze inspanning bleef niet zonder opbrengst want na een ragfijne aanval penetreerde onze spits met chirurgische precisie het vijandelijke doel,niet hard maar geplaatst en zo zag het er weer wat beter uit. Bij de thee waren er wat omzettingen en we hadden er zin in om dit varkentje te wassen. en “Possuntquia posse videntur”(zij kunnen het omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze het kunnen).

“Als je straalt in vallende regendruppels ,maak je regenbogen”.

Toen de scheids de zaak weer in gang zette was het vanaf de eerste minuut duidelijk wat wij wilden. We grepen ze figuurlijk bij de strot en probeerden gelijk de wedstrijd te beslissen maar vooralsnog leidde dit niet tot het gewenste resultaat. Gejaagd door de wind bereikte de opponent af en toe onze doelwachter maar grote schrik veroorzaakte dit niet. Er was wat hulp van de tegenstander nodig om de 2-1 te maken maar het grootste gedeelte van het doelpunt kwam toch op ons eigen conto,en los van dat hij telde en dat is het belangrijkst. Dat wij daarna nog de 3-1 produceerden was de mosterd op de maaltijd en de wedstrijd was gespeeld. Toen de leidsman ons naar het kleedlokaal dirigeerde wisten we dat we voor de vierde maal op rij aan de goede kant van de uitslag zaten en dat gaf het drankje extra smaak. We plukken nu ook de vruchten van de donderdag training dus donderdag wederom in grote getale aantreden! Sterker nog ook onze vrienden van het vierde hebben hun wedstrijd gewonnen dus is dit een duidelijke win win situatie in alle opzichten,los nog van het plezier dat we hebben.

“ Wat je verdringt kan de macht grijpen over jou,maar wat je helder ziet heb je in jou macht”.

De Eminent Grijze Reporter