21/10 VERSLAG DELTASPORT- OUDE MAAS (3-0)

Wie nou kan begrijpen dat het in de start van de competitie zo slecht ging en tweemaal werd verloren en als je nu ziet hoe er gespeeld wordt is dat onbegrijpelijk. De ommekeer is wel heel duidelijk en waar ligt dat aan??? Wie kan het zeggen.

Was de inzet vorige wedstrijd tegen  SHO prima en de winst volkomen verdiend. Vandaag tegen Oude Maas was deze inzet en plezier in het voetbal terug te zien. Een elftal dat de bal heel rustig en beheerst rond liet gaan en de tegenstander volledig uitspeelde.  De verdediging onder leiding van de vandaag beste speler Diego Liefden gaf de aanvallers van Oude Maas geen enkele kans de doelman van Delta kon alles op zijn gemak bekijken en de aanvallen van Delta gingen maar door en er kwamen kansen. Vanaf links werden de voorzetten door Jordao Pattinama prima gegeven, maar jammer genoeg in eerste instantie door Vladislav Smirnov naast gekopt. Die het in de 26 ste minuut beter deed in dezelfde situatie maar nu raak kopte. 1-0.

Delta was in deze periode heel erg sterk  Oude Maas kreeg geen enkele kans. Dan komt de tank Diego naar voren en geeft een geweldige voorzet die helaas door Marruchen Zimmerman naast werd gekopt.

Na de rust kwam Delta echt op stoom bleef maar aanvallen en kreeg kansen. Voor het doel van Oude Maas bleef Delta de baas en na een aantal fouten in de verdediging van Oude Maas kreeg Jordao Pattinama de bal zo voor zijn voeten geschoven, nou ja die kans moet je hem niet geven want hij maakte het tweede doelpunt en wel binnen twee minuten na de thee. En in de 54ste minuut precies dezelfde situatie en weer kwam de bal opnieuw  zo maar voor de voeten van Jordao en scoorde het derde doelpunt Delta nam toen wat gas terug en werd Oude Maas wat sterker maar tot de zestien konden zij spelen wat ze wilden, maar kansen kregen ze niet. Jay-Jay zag zelfs nog kans om met een  geweldig schot de vlaggenmast aan de overkant van het veld te raken, kan hij vast nooit meer. Het geeft wel aan dat de verdediging van Delta geen kans weg wilde geven

Weg met die bal was het motto.

Eindstand 3-0

auteur : Frans de Jong