DELTASPORT- RIJSOORD 1-1

Eindelijk de start van de voetbal competitie en voor Delta ook de eerst confrontatie met een forse tegenstander. Rijsoord is niet zo maar een club, nee die gaan voor de titel.

Ton Pattinama de trainer van Delta ziet een periode titel als mogelijkheid met deze selectie. Hij had wel problemen met het samenstellen van zijn elftal want hij kreeg direct te maken met blessures en zieken bijvoorbeeld: Jay Jay gulpen, Chris Promes, Steve Kot (ziek), Vlad Smirnov (werk) terwijl Reza Ngarigota voor een paar maanden naar Afrika is vertrokken. Maar Ton zegt dan:” ik heb elf spelers dat is genoeg en die moeten het doen”.

Nou dat was niet te merken aan de inzet van deze spelers in deze wedstrijd. Vanaf het beginsignaal ging Delta fors van start en kreeg in de beginfase direct een kans die door Luigi Nunes die helaas werd gemist.

Daarna kreeg Marruchen Zimmerman een geweldige kans die door de doelman van Rijsoord maar half kon worden weggewerkt. De spits van Rijsoord Mike van Dongen een stevige en robuuste voetballer die door zijn doelman in bijna alle lange ballen werd gezocht kreeg in de beginfase enige ruimte maar toen Diego Liefden de bewaking overnam kreeg hij weinig kansen meer en die duels waren stevig maar erg leuk om te zien. Diego had hem aardig onder controle. Zowel Delta als Rijsoord bleven de aanval zoeken waarbij Delta een behoorlijk veld overwicht had , jammer dat er door Delta weinig kansen werden gecreëerd. De stevige verdediging van Rijsoord met vooral vrij lange spelers gaven niet veel kansen weg. Ook Delta met de verdediging Nuno Andrade Varela, Diego Liefden en Achraf Bouchrit met de vooruitgeschoven Luigi Nunes speelden uitstekend. In de laatste minuut voor de rust kreeg de goed spelende Achraf Bouchrit nog van de spits van Rijsoord een ellenboog waarop natuurlijk een opstootje volgde. De ruststand bleef gelijk aan de beginstand 0-0. De spelers konden na de vele regenbuien gelukkig schone en droge kleren aantrekken.

Na de rust weer een zeer voortvarend Delta met kansen voor Marruchen Zimmerman, Edinho Pattinama en Nuno Andrade Varela.

Ja en dan zie je weer maak je zelf geen doelpunt grijpt de tegenstander de kans in de 63ste minuut werd de verdediging van Delta goed uitgespeeld en kon Melvin Zaalman de 0-1 scoren. Het wonderlijke was dat hij direct daarna werd gewisseld. Jammer was het dan dat na een opstootje Edinho Pattinama en zijn direct tegenstander Nelson Costa de Brito een gele kaart kregen van de af en toe vreemde beslissingen nemende scheids. Ja, dan sta je ineens onterecht met 0-1 achter. Deltasport ging steeds feller naar de gelijkmaker zoeken en gelukkig maakte Winston Helder uit een onduidelijk situatie de gelijkmaker. Inmiddels was Dikkie Bontes in het veld gekomen die uit een hele moeilijke hoek bijna scoorde. Ook Djoemian Sarkam werd nog ingebracht. Delta zette in de slotfase alles op alles om de verdiende winst binnen te halen helaas bleef het bij de 1-1.

Deze wedstijd heeft aangetoond dat als Delta zo blijft spelen met daarnaast de mogelijke inbreng van de nu geblesseerde spelers zeker mee kan doen in deze competitie.

Benieuwd naar de volgende uitwedstrijd tegen de goede tegenstander Heienoord. Wel een moeilijke maar leuke opening voor Delta van deze competitie, je weet gelijk waar je staat en dat ziet erna vandaag heel goed uit.

auteur: Frans de Jong