Deltasport 5 – PPSC 4  1-1

“ Delta deelt de punten “.

Ja vrienden we weten hopelijk toch allen dat het beter is om te geven dan te nemen ,edoch in de sports is dat toch even anders maar met dit gelijkspel hebben we meer gegeven dan gekregen . Het werkt ook in het gewone leven zo ,het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt , maar het is nu ook weer niet zo dat we zak en as op moeten zoeken maar even een pas op de plaats en wat retrospectie is zeker nodig . We waren “Absit invidia verbo ‘(zonder grootspraak ) bezig aan een mooie reeks en er is nu even wat zand in de motor en daar moet je als goed sportman altijd op beducht zijn . Maar zoals een wijs man eens sprak ,voor de duidelijkheid dat ben ik niet zelf maar dat hadden jullie na de term wijs al begrepen vermoed ik  , “Nulla tenaci invia est via “ (voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar ) . Er is ook geen enkele reden om te paniqueren want het bier is weer ruim op voorraad dus het belangrijkste is aanwezig .

We hebben nu even twee weken geen wedstrijden dus kunnen we ons prepareren op de volgende partij en dit kan mooi in ons trainingskamp dat dit jaar op de Veluwe tussen de kippen zal plaatsgrijpen .

“Waarnemen zonder te oordelen , is de hoogste vorm van intelligentie “ .

Het lijk of dit middenstukje telkenmale een kwestie is van knippen en plakken ,maar neen ik meen elk woord van dit intermezzo oprecht. De verantwoordelijke had weer alle zeilen bij moeten zetten om een representatief team op de been te brengen en ,chapeau , het was weer gelukt . Ook de trouwe volgers waren weer rijkelijk vertegenwoordigd ondanks het vroege tijdstip . Sommigen van ons waren hierdoor zo van de leg dat ze prompt te laat kwamen doordat ze zich verslapen hadden . Zijn magere excuus was dat hij nog nooit zo vroeg begonnen was in zijn rijke carrière Hij zag er inderdaad lekker uitgeslapen uit, dat dan weer wel ,  dus dat was dan weer het bekende voordeel bij het spreekwoordelijke nadeel .

‘Ieder mens heeft een bestemming en het toeval helpt mee om die te bereiken “.

Het voorjaar toont zich al in haar volledige pracht en praal aan ons en de temperatuur gaat weer zoetjesaan naar aangenaam en we krijgen allen zoiets van “Gaedemus igitur ,invenns dumsummus “ (laten we vrolijk zijn ,zolang we jong zijn ) . De zoals altijd weer prettig leidende scheids zette de zaak in gang en er ontspon zich een leuke en open wedstrijd op de mooie groene mat van echt gras . De keepers aan beide zijden werden warm gehouden en ondanks een relatief evenwicht hadden we wel de betere kansen die helaas niet werden verzilverd . Zoals altijd is het dan wachten op een treffer aan de andere kant  en die kwam er helaas dan ook . Een corner werd niet goed verwerkt en dat brak ons lelijk op omdat de bal in ons doel zeilde . Dit was reden voor ons om de rug nog wat te rechten en we zetten aan voor een offensief met helaas niet het gewenste resultaat . Zo kwam het dus dat we aan de thee moesten met eenachterstand .

“Wie zich bewust is van de waarheid ,lacht om de leugens van het gerucht “.

Bij de thee werden er even wat punten op de i gezet en wat omzettingen gepleegd daar waar dat noodzakelijk was . Doel was ,niet zo heel verrassend natuurlijk , om zo snel mogelijk de schade te repareren door er gelijk vol op te gaan  en dan kijken wat er nog mogelijk was . Aan goede bedoelingen ontbrak het ons niet maar aan precisie bij de afwerking helaas wel en zo bleven we lang tegen de achterstand aanhikken . Ongeveer halverwege de tweede helft vonden we eindelijk een gaatje in de vijandelijke veste en konden we de gelijkmaker produceren . Er was uiteraard nog genoeg tijd over voor meer maar wat pech stond dat in de weg . Ook moesten we beducht blijven op uitbraken van de opponent want die waren ook niet van gevaar gespeend en onze doelwachter moest alert blijven en af en toe adequaat handelen . Toen de scheids affloot bleven we achter met ambivalente gevoelens ,deels er had meer ingezeten en het andere deel van het verhaal had ook nog op verlies uit kunnen draaien . We waren al snel weer terug uit deze bespiegelingen en gingen ongebreideld  genieten van een biertje en de zon . Zoals reeds gememoreerd hebben we even geen verplichtingen dus tot over een tijdje en vergeet niet te genieten.

‘Geef niet op wat je echt wilt doen . De persoon met grote dromen is krachtiger dan degen met alle feiten “.

De Eminent Grijze Reporter