Excelsior Maassluis 6 – Deltasport 6 8-2

“Een slecht begin baart nog geen zwaluw”

Ja lieve vrienden de bal rolt weer maar zoals u al aan de uitslag af kan lezen nog niet zoals het klokje thuis tikt,maar dat zal de pret niet drukken want behalve sportieve prestaties gaat het toch ook om met elkander samenzijn en als dat goed gaat komen de prestaties vanzelf en gaan we niet “ Ne praeter modum (niet over de schreef).
Zoals de Engelsen het zo mooi kunnen verwoorden “ de tegenstander was in alle departementen beter “ en liet ons een beetje verweesd achter en mochten we onze billen nog dichtknijpen dat het niet nog slimmer werd. Is er nu reden voor diepe wanhoop? Driewerf neen ,met enige convergentie zijn we al een heel eind. Een paar goede trainingen kunnen ook geen kwaad maar ik wil wel even stipuleren dat pluvieus ons ook niet welgezind is geweest want we werden twee weken achter elkaar afgelast dus van een fijne voorbereiding is ook niet echt sprake.Er is dan ook geen endopterygota nodig om de vlag weer in de mast te krijgen.

“ Als je een clown de boel laat runnen kun je er vergif op innemen dat het een circus wordt.”

Voor de afreis naar Maassluis konden we nog ons nieuwe tenue passen,het is even wennen van wit naar zwart qua sokken en broek maar ach dit staat ook goed. We moeten ook even wennen dat er geen 3 maar een 6 achter ons mooie en roemruchte elftal staat maar ach we zijn geen autisten dus dat komt goed. Wat ook verheugend is om te zien dat er een aantal nieuwelingen zijn die we bij deze dan ook van harte welkom heten! Verder is het een kwestie van veel trainen en dan komt het allemaal goed.

“ De tijd zet iedereen op zijn plaats”.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn,op korte oplevingen na speelden we stadionsontruimingsvoetbal dus al teveel woorden zullen we hier maar niet aan vuil maken. maar we gaan verder “nec jacanta ,nec metor (zonder woorden zonder vrees).

“ Ervaring is dat wat je even doet aarzelen voor je verder gaat en weer dezelfde fout maakt”.

De Eminent Grijze Reporter