Deltasport 6 – Oud Beijerland 5 2-2 (9-8 na strafschoppen)

Deltasport 6 – s Gravenzande 18 1-6

‘ We zijn slecht weer voetballers “ (c M.Zwaans )

Ja lieve mensen de kop is een contradictie in triplex lijkt het wel, aan de ene kant van het spectrum gaan we door in de beker na een dobbelsteen op zijn kant in een ware beker thriller van hoog niveau en aan de andere kant van de medaille een duidelijke nederlaag in de competitie.

Het lijkt wel dat hoe beter het weer wordt hoe slechter onze resultaten zoals de bedenker van de koptekst zo treffend opmerkte. Woensdag was het redelijk koud daar waar het zaterdag aangenaam en lekker was.Het oordeel is kortom duidelijk en begrijpelijk , we gooien alles maar op de beker want dit is de kortste weg naar Europa . Desalniettemin ons verlies was het toch een mooie week hoewel we wel ons ongeslagen record in 2018 verloren en we weer op onze strepen zijn gezet kijken we nu al stiekem uit naar 10 april als we ons bekeravontuur vervolgen.

We gaan ook niet de draad aansteken met deze competitie want het is toch wel leuk deze spanning mee te maken en het zijn weer extra wedstrijden.

“Wees zoals je wilt zijn”.

Er zat jammer genoeg een groot verschil in het aantal spelers wat we op de been konden brengen bij de twee partijen. Daar waar we woensdag ruim in onze mensen zaten was zaterdag schraalhans keukenmeester door ziekte en afwezigen maar wederom dank aan de mensen die weer bijsprongen en voor zorgden dat we konden spelen. ‘Ultra posse nemocogitur (geen mens is verplicht tot meer dan hij kan ) en dat in acht genomen hebben we geen reden tot klagen met onze vrolijke bende want we hoeven niet met onze kloten om de brij te draaien om wat mensen erbij te krijgen. Wat overigens geen verassing meer is maar toch weer een speciale vermelding verdient is het aantal trouwe volgers bij beide wedstrijden. Dit maakt dit elftal zo uniek want als je het vergelijkt met onze tegenstanders valt het telkenmale positief op. Bij deze dus weer een ferme pluim en een diepe buiging onzerzijds.

“ Wortels hebben we allemaal ,bloeien moet je leren”.

Woensdagavond brandden de lampen al uitnodigend en de opstelling was rap gemaakt en we schoten met mach 7 uit de startblokken. We grepen gelijk het initiatief en onze verdediging was solide bij de tegenstoten en daar waar nodig greep de doelwachter adequaat in. De voorsprong kwam dan ook niet als een verassing alleen konden we er niet lang van genieten. “Culsivus hominus esterare (iedereen maakt fouten ) en deze werd gelijk genadeloos afgestraft. Tot aan de rust bleef deze stand ondanks wat kansjes over en weer. De tweede helft werd meer eenrichtingsverkeer maar helaas wisten wij ondanks een karrenvracht aan kansen maar een keer te scoren en de trouwe voetbalvolgers weten dan meestal wel de uitkomst en helaas was het dit keer niet anders. Dat werden dus strafschoppen en helaas werd de eerste onzerzijds gemist maar “Nihil lacrima citius arescit ) (niets droogt sneller dan een traan ) want de opponent joeg in de gelijkmakende buurt de bal over de rijksweg . Daarna werden ze om beurten keurig verzilverd tot onze doelwachter besloot dat het tijd werd om koppen met spijkers te slaan en nadat hij er twee keer akelig dicht bij had gezeten bleek drie keer scheepsgerecht en ranselde hij de bal uit zijn heiligdom hiermee onze plaats in de volgende ronde verzekerde. Wordt zoals gemeld op 10 april in Spijkenisse vervolgd en met deze plaats is iets maar dat ben ik nu even vergeten.

‘Zij die opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren”.

Tja zoals al besproken was het zaterdag een ander kopje thee waaruit gedronken werd. en op verzoek hou ik dit kort Hoewel ,en misschien wel daarom, het zonnetje liefelijk scheen had dit op ons geen inspirerende werking. Integendeel zou ik zelfs zeggen want na een klein kwartier stonden we al met 3-0 achter door wat misverstanden en werd een goed resultaat al schier onmogelijk. Dat we met de rust slechts met 5-0 achterstonden kwam deels door onzorgvuldigheid van de opponent maar ook door de aanvullingen die er bij kwamen. Hierdoor kregen we wat meer grip op het geheel. De tweede helft ging in dat opzicht nog geeneens zo slecht maar we kunnen er kort over zijn we kwamen gewoon tekort om aanspraak te maken op een beter resultaat. Uithuilen en over twee weken weer verder en in de tussentijd een mooi feestje volgende week zaterdag.

“Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen.

De Eminent Grijze Reporter