25 november 2017 ’s Gravenzande 18 -Deltasport 6 1-1

‘ “Luctor et emergo”

Vrienden normaliter vertaal ik het latijn voor jullie maar ik mag toch hopen dat de aanhef bekend is en anders halen jullie het maar uit de context van de rest van de tekst ,dit blijft natuurlijk wel ter lering ende vermaeck zoals Johan de wit al zei vlak voor hij gelyncht werd. We moeten de lat niet zo snel verhogen maar wat wij gister in de tweede helft lieten zien verteld ons in ieder geval dat het met de eenheid in het team wel goed zit.We hebben inmiddels wel voor hetere stormen gestaan en zonder nu al het voorste van mijn tanden te laten zien kan ik wel alvast zeggen dat dit gelijkspel smaakt als een overwinning.”Eri piendo victorae prosum’ (al helpende diende ik de overwinning) zou vanaf nu onze lijfspreuk kunnen zijn,en misschien kunnen we dat op onze shirtjes laten drukken.Op het eind van dit verslag zal ik voor mijn jonge brada”s op verzoeknog wat straattaal bezigen en vast excuses voor de eventuele foutjes,gooi dat maar op mijn gevorderde leeftijd.

“ We hebben de nacht nodig om de sterren te zien”.

De puzzel om genoeg mensen te verzamelen wordt door blessures steeds nijpender en we bleven nu steken op 12 man waarvan we wisten dat daar een van maar een helft kon aantreden maar toch weer blij van zin vertrokken we met een zonnetje naar het Wilde Westland om onderweg al vergast te worden op een helse regenbui.Het was weer even zoeken naar de kleedkamer en daarna weer welk veld we mochten bespelen maar met vereende krachten lukte dit toch weer. Even een fijne warming up om in de verf te komen en toen was alleen het wachten nog op de scheids.De trouwe volgers hadden deze x wel een bijzonder grote dug out tot hun beschikking,hij was bijna 75 meter breed dus hoefden ze niet in te schikken en ook niet “Elephantum ex musca facare(van een vlieg een olifant maken) .

‘Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was”.

Toen de leidsman het signaal trossen los gaf ging het van beide kanten gelijk valle kracht vooruit.Het was een echte box to box wedstrijd zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen maar vooralsnog gaven de beide doelwachters geen krimp.Als ik “Ridens dicere verum (lachend de waarheid zeggen) was het meer spannend dan goed maar de strijd vergoedde veel Helaas moest een onzer met een blessure het veld ruimen en zo moest onze enige wissel alras invallen maar hij deed gelijk goed mee. Er was een broederlijke inspanning voor nodig om de score open te breken en het resultaat was een fraaie goal .Deze voorsprong gaf ons het vertrouwen en zeer zeker het optreden van onze doelwachter die soeverein zijn heiligdom verdedigde verdiend extra vermelding .We hadden nog wat kansen maar wisten die helaas niet te verzilveren zodat wij met een kleine voorsprong naar de ontbrekende thee gingen. In de rust moest een onzer er vandoor en dientengevolge bleven we met tien man over.

“Als je leert van het verleden zul je in de toekomst telkens nieuwe lessen krijgen”.

We wisten nu dat het vooral een verhaal van overleven zou worden en maakten ons georganiseerd op voor de strijd,met assistentie van een trouwe volger die de vlag ter hand nam,waarvoor driewerf dank.We bleven compact spelen en frustreerden op die manier de opponent die niet echt een antwoord had op onze onverzettelijkheid.Bij de spaarzame momenten dat onze keeper gepasseerd werd was er altijd wel weer een lichaamsdeel van iemand voor handen om onheil te voorkomen.We melden ons zelfs soms op de vijandelijke helft en met een beetje meer geluk had het ook nog 2-0 kunnen worden.Net toen we dachten dat we gingen halen was er een flipperkast moment voor nodig om toch nog de gelijkmaker op de borden te krijgen.Vastberaden hielden we de laatste minuten stand en zo haalden we een gelijkspel dat voor ons smaakte als een overwinning.

U zult het even twee wedstrijden ,woensdag en zaterdag ,zonder een verslag moeten doen want ik ga even genieten van een onverdiende vakantie.

‘Blijf niet stilstaan bij het verleden ,droom niet van de toekomst,maar concentreer je op het huidige moment”

Aightz,fawaka mati”s even een paar woordjes straattaal zoals beloofd voordat er bruoilla komt en ik hoop niet dat jullie deze oldie gaan nacken omdat jullie denken dat hij bigi fasi heeft om lekker lauw met de b boys te praten,ik ga ook niet om doekoe vragen dus no spang! Challa.

De Eminent Grijze Reporter