Vandaag een stevige tegenstander die heel voortvarend de wedstrijd opende en zo ook de eerste kans op een doelpunt afdwong. Het was Delta dat daarna het initiatief probeerde over te nemen, die twee basisspelers misten, (Edinho Pattinama op Hawaï en Luigi Edson Nunes geschorst) maar dat lukte niet helemaal Jimmy van der Vaart kreeg nog een geweldige kans werd door het midden aangespeeld, maar wilde het te mooi doen en de boogbal kwam helaas net naast het doel. In de 15e minuut vond Ton Pattinama het nodig om de posities van de ploeg iets anders neer te zetten en dat was maar goed ook.

Tiemen Noordam kreeg nog een kans uit de hoekschop die door Vlad Smirnov (uitgebreid te volgen in het AD ) was verdiend. Winston Helder kreeg een waarschuwing door de scheids die vandaag werd geassisteerd door een vrouwelijke grens, dat is toch wel even wennen hoor. Dezelfde Tiemen kreeg dan nog een gele kaart voor velen onterecht want hij speelde echt de bal, maar ja daar doe je dan niets tegen. In de volgende aanval werd Jordao ingezet helaas gemist maar wel een hoekschop verdiend. Ja dan zie je wat kan gebeuren in het doelgebied van Delta was het heel rommelig en ineens kon Kloetinge met name Tom Wuyts daaruit de 0-1 scoren. Nog geen drie minuten later was het Nathan Martina die vanuit rechts zich naar voren speelde doorliep en uit een moeilijke hoek toch de 1-1 scoorde Dat werd tevens de ruststand

Na de rust werd het eigenlijk steeds rommeliger de kansen waren er nu voor Delta Jordao probeerde met lange ballen de keeper van Kloetinge te verschalken maar deed dat niet goed. Hij was er niet helemaal bij vandaag kreeg wel kansen maar benutte die zeker niet. De voor de geblesseerde Vlad ingevallen Ta’ha Kadri probeerde het nog met harde schoten op het doel maar ook dat lukte ook niet. De vandaag goed spelende Jimmy van der Vaart werd vervangen door Django Binder.

De enige doelpuntenmaker Nathan Martina kreeg een gele kaart. Jammer was dat de scheids en de vrouwelijke grens de wedstrijd voor Delta negatief beïnvloeden. Er werd voor alles gefloten en zeker niet in het voordeel van Delta. Kloetinge probeerde nog bij een hoekschop een zeer lange en stevige aanvaller in te zetten maar Tieman Noordam had die man goed in bedwang en zo werd de eindstand van 1-1 bereikt dat was toch wel een goede uitslag eerst helft Kloetinge tweede helft voor Delta. Op naar volgende week met weer een moeilijke wedstrijd tegen Oranje Wit.

auteur Frans de Jong