Wat een wedstrijd vandaag. Met precies dezelfde spelers die vorige week ook opgesteld waren, waarom zou je immers wisselen als de ploeg zo in de winning mood is moet de technische staf gedacht hebben. Nou ze kregen gelijk en het resultaat is duidelijk terug te zien.

Was de wedstrijd nog maar net aan de gang of het eerste doelpunt kwam er al aan en wel in de 41ste seconde, was het eerst Jordao Pattinama die tegen de paal schoot waarna Marruchen Zimmerman vandaag direct zijn eerste doelpunt scoorde. Die had er veel zin in vandaag let maar op!

Delta speelde direct op de aanval en liet DCV geen enkele kans was het eerst weer Jordao die voorlangs schoot in de twintigste minuut kwam Diego Liefden naar voren en bediende Marruchen op maat: 0 tegen 2. Het enige gevaar vanuit de verdediging van DCV kwam van de doelman die enorme lange ballen naar voren schoot die bijna tot op de zestien terecht kwamen. Maar daar was de verdediging van Delta op berekend. DCV was in die periode doodsbang dat Delta uit de vele aanvallen zouden scoren. Nou dat gebeurde dan ook en weer was het Marruchen Zimmerman die het derde doelpunt voor zijn rekening en voor de ruststand zorgde 0 tegen 3 een hele knappe hattrick.

Na de rust een ander DCV al in de eerste minuut moest Lorenzo Gorkum de doelman van Delta een bal uit zijn doel werken en deed dat prima, maar DCV bleef maar aanvallen maar kansen in die periode kwamen er niet vooral door goed verdedigen van Delta, echter het was niet te voorkomen dat er een tegendoelpunt kwam 1 tegen 3. Helaas moest de doelpunten maker van Delta Marruchen geblesseerd het veld verlaten. Even was men bang dat de wedstrijd gestaakt zou worden want de goed leidende scheids raakte ook geblesseerd en moest ter plekke verzorgd worden. He he eindelijk de ommekeer in de wedstrijd DCV zette immers alles op de aanval, waardoor er ruimte kwam voor de aanvallers voor Delta, was het eerst Jay Jay die een enorme kans kreeg die door de keeper van DCV nog maar net kon worden gestopt. Het was echter uitstel van de executie want toen de invaller Jimmy van der Vaart in het strafschopgebied onderuit werd gehaald was het Jordao Pattinama die de strafschop benutte en de 1 tegen 4 scoorde. Tot in de laatste minuut werd de aanval gezocht en zorgde Vladislav Smirnov ofwel ‘Vlad’ voor de eindscore op 1 tegen 5. Ja, echt een hele leuke wedstrijd en heel goed voor het doelsaldo ga zo door.

auteur: Frans de Jong

video : Jeli Hulspas