29/09/2018 HEINENOORD – DELTASPORT 2 -2

De trainer van Heinenoord had een duidelijke boodschap aan zijn spelers meegegeven. Ga direct van start met aanvallend voetbal. Dat was ook goed te zien. De druk op Delta werd steeds groter. De verdediging van Delta gaf geen krimp gaf op een enkele kans na voor Heinenoord geen kans meer weg. Delta kon in die periode geen bal vasthouden en kwamen niet over het middenveld. En alle lange ballen werden door Heinenoord opgevangen veel balverlies. Pas in de 25ste minuut begon Delta zich onder die druk uit te spelen en kreeg Maruchen Zimmerman uit een doorgeschoten bal een geweldige kans maar schoot precies in de handen van de doelman. Chris Promes kwam in de volgende aanval van Delta vrij voor de doelman maar ook hij schoot precies in zijn handen, vervolgens werd even daarna de bal prima voor gezet en maakte Marruchen Zimmerman met een fraaie kopbal zijn eerste doelpunt vandaag 0-1. De spits van Heinenoord raakte steeds meer gefrustreerd door Diego Liefden die had hem volkomen in de zak zitten. De eerste rommelige helft eindigt dan in 0-1. Behalve de voorsprong viel er weinig te genieten.

De trainer van Heinenoord had dat natuurlijk ook al lang gezien en had de posities in de spits gewisseld en daar moest de verdediging van Delta eerst aan wennen. Uit deze situatie werd dan ook direct de gelijkmaker gescoord door Marvin Strik 1-1. Dan wordt Heinenoord weer gevaarlijk en schot op het doel gaat gelukkig naast. Maar Delta blijft de aanval zoeken Jordao Pattinama geeft van rechts een schitterende voorzet die helaas door Marruchen net naast wordt gekopt. De verdediging van Delta stond even niet op te letten en Heienoord krijgt een geweldige kans en de volkomen ongedekt staande Jordey van Dam benut die kans 2-1. Dan volgt er weer een rommelige periode waar beide ploegen de aanval blijven zoeken. Af en toe een opstootje. En dan het noodlot voor Delta Edinho Pattinama vangt de bal op en wil doorspelen, de tegenstander loopt hem voor de voeten struikelt en de scheids vond het zeer ten onrechte rood. Dan moet Delta verder met 10 man. Ton Pattinama zet verse krachten in en komen Djoemian Sarkam, Colin Hoeder en Dikkie Bontes als vervangers in het veld.

Dat geeft toch weer heel veel moed aan de spelers en vechten tot het einde door om de gelijkmaker te scoren. Dikkie Bontes schiet dan nog op het doel maar naast. En eindelijk in de 87 ste minuut uit een ingestudeerde vrije schop op links de bal wordt niet direct naar de zestien geschoten nee hij gaat met een kort tikkie naar Diego Liefden die een schitterende voorzet geeft en Marruchen Zimmerman maakt dan zijn tweede doelpunt. En is het volkomen verdiend 2-2, wel met 10 man.

Het was een zeer spannende tweede helft met voor beide ploegen kansen deze stand geeft wel de verhoudingen weer. Toch weer een heel goed resultaat tegen een stevige ploeg.

 

auteur Frans de Jong