Deltasport 6 – VDL 7 5-2
“ Delta richt zich op na oorwassing”
Vrienden zoals we allen weten is de ene wedstrijd de andere niet en dit werd gisteren maar weer overduidelijk aangetoond. het is nu niet zo dat onze sores verdwenen zoals drank in de buurt van onze trouwe volgers, gisteren weer in grote getale aanwezig overigens waarvoor dank,maar de tijd zet iedereen op zijn plaats en de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat de opponent van een ander kaliber was dan die van vorige week maar we zijn toch prima tevreden. Waar we vorige week nog hard aan de noodklok trokken is er nu sprake van convergentie en werd er bij vlagen alleraardigst gevoetbald en we raken niet in de war,die zwaluw laten we nog maar even in de kast want waar geschreeuw is ,bestaat geen ware kennis,en we hebben vaker met dat balletje gehakt.Er kwam deze week weer een vraag over de ontstentenis van namen in dit verslag ,welnu hier kan ik kort over zijn “Boni pastoris est,tondere pecus,non deglibure (een goed herder scheert zijn schapen ,doch vilt ze niet).
“Zonder doel voor ogen maak je nooit een doelpunt”.
Het was een contemplatieve week en de donderdag training deed ons goed . Onze makkers van het vierde zorgden voor een ruime partij en de opkomst was deze keer niet holle vaten weinig wol ,neen we konden er heerlijk tegenaan en dit was gisteren bij vlagen terug te zien. Ja ik ben zo slim dat ik mezelf soms niet snap als ik aan het praten ben. Tja ik zeg maar zo “zonder leus is het leven zo poreus “ en “vulpus pilum mutat,non mores” (een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken).
We hadden gelukkig weer iets te kiezen door de inzet van de verantwoordelijken en we hadden er ook zin in.
“Geef nooit iemand de gelegenheid om slecht over je te denken”.
Het weer nodigde niet echt uit om naar buiten te gaan maar jongens van stavast die we zijn lieten we ons daar niet door tegen houden. De scheidsrechter van dienst floot ons voor de eerste maal maar dit smaakt zeker naar meer. Rustig en bekwaam leidde hij de partij al moet ook gezegd dat het een plezierige wedstrijd was waar geen wanklank te horen was,en hierbij ook dank aan vdl voor de ontspannen pot.
Toen hij voor de eerste maal floot vielen de puntjes nog niet gelijk op de i hoewel we fluks ten aanval trokken. Het was de opponent evenwel die perpendiculair op het spelbeeld de leiding nam. Het was een misverstand tussen de verdediger en keeper die ervoor zorgde dat we tegen een achterstand aankeken. .Dit was evenwel geen aanleiding om de twee heren de wind van tevoren te geven maar om de rug te rechten en een schepje er bovenop te doen.Dit werkt ook het beste want niemand word beter van een scheldpartij en “Homa sapiens non urinat in ventum” (een slimme vent pist niet tegen de wind in). Het duurde dan ook niet lang voor we de gelijkmaker mochten begroetten. Van de weeromstuit maakten we de tweede ook maar gelijk en zo zag de wereld er weer beter uit. We wisten voor rust uit de vele kansen ook ook nog nummer drie en vier te fabriceren en zo gingen we fijn aan de thee.
“Let op je medemens is hoe je het ook interpreteert een goed advies”.
Er was uiteraard weinig aanleiding om iets te veranderen en zo begonnen we welgemoed aan deel twee. Er bleek al snel dat de spreuk “simpel is het moeilijkst” echt waar is want
onze aanvallen stierven in schoonheid. De opponent wist via een scherpe counter de spanning nog even terug te brengen. We bleven evenwel rustig en lieten ons zelfs niet door een gemiste strafschop van de wijs brengen. Na een corner wist onze spits het net te vinden en zo de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het was nu wachten op het laatste fluitsignaal want ook dit seizoen koester ik de spreuk “cetero censeo birrum bibendum esse (En toch ben ik van mening dat er bier moet worden gedronken). Dit gebeurde gelukkig dan ook en met een muziekje erbij was het weer ouderwetsch gezellig.
Volgende week tegen de overbuurman en donderdag uiteraard weer trainen.
“ Iedereen heeft wel een talent,maar niet iedereen heeft de moed om het talent te volgen in het onbekende verschiet”.
De Eminent Grijze Reporter