DELTASPORT – HEERJANSDAM  (3-2)

Het elftal is bijna na blessures en schorsingen weer compleet. Jordao Pattinama weer terug en Jeroen van der Swaluw die volgenD seizoen naar Zwaluwen vertrekt op de bank.

Delta was nog niet bij de les in de openingsfase. Heerjansdam nam direct het initiatief en werd daardoor zeer gevaarlijk voor het doel van Kevin de Kok. Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de 6de minuut de aanvallers makkelijk door de verdediging van Delta konden lopen en uit een prima aanval scoorde Ronald Ouwens de 0-1. Daarna schiet Luigi Edson Nunes de bal hoog over. In die fase was het middenveld voor Heerjansdam en kon Delta geen vuist maken en bijna was het 0-2 Kevin de Kok kon de bal nog net pakken, maar toch waren er kleine kansjes Edinho Pattinama schiet de bal keihard in maar de doelman van Heerjansdam kon de bal nog net stoppen. Dan ontstaan er enkele hoekschoppen en dan blijkt dat het bijna allemaal lange spelers van Heerjansdam zijn. Diego Liefden was eerst al gewaarschuwd door de scheids en dan valt hij een beetje ongelukkig over zijn tegenstanden en krijgt dan geel. Delta neemt dan langzamerhand het initiatief over en krijgt kansjes Jordao Pattinama wordt dan gehaakt in het strafschopgebied, maar de scheids vindt het niets. Jelmier Nugteren van Heerjansdam blijft dan zeuren tegen Diego dat is niet verstandig maar Diego moet dan oppassen want die heeft al geel. Dan volgt er nog een opstootje met Steve Kot met zijn tegenstander en hij en de doelpuntenmaker Ronald Ouwens krijgen beide geel. Het was een onrustige eerste helft met twee ploegen die de aanval zoeken dus het was best leuk om te zien. De thee werd bij een ruststand van 0-1 opgediend.

Na de rust ging Delta massaal in de aanval Diego Liefden naar voren en Jordao Pattinama scoorde de gelijkmaker 1-1. Dat was nog niet genoeg want een paar minuten later kwam Marruchen Zimmerman over links terwijl de grens stond te vlaggen (deed dat veel te veel) voor buitenspel gelukkig liet de scheids doorspelen, de bal werd doorgeschoten naar Vlad Smirnov die de bal diagonaal inschoot en zo was de achterstand binnen 7 minuten weggewerkt 2-1. De spelers van Heerjansdam werden toch wel gevaarlijker en Ton Pattinama besloot de noodzakelijke versterking in het middenveld in te brengen door Winston Helder te wisselen voor Jeroen van der Swaluw. Vlad kreeg dan in die periode een gele kaart. Luigi speelt zich vrij voor de doelman van Heerjansdam en de bal rolde heel langzaam het doel in, maar kon nog net weggewerkt worden. Edinho Pattinama krijgt het dan op zijn heupen zet heel goed door op het middenveld, de bal komt bij Vlad. Die aarzelt niet en schiet de bal loepzuiver het doel in 3-1. Daarna gebeurt er van alles en wordt het steeds spannender. Luigi verliest de duels van zijn tegenstander en bijna was het gebeurt want ook Tiemen Noordam maakt een fout. Gelukkig voor Delta schiet de aanvaller de bal ver naast.

Heerjansdam zet alles in om toch gelijk te komen en de lange ballen komen heel gevaarlijk voor het doel van Kevin en dan gebeurt het toch in de 92st minuut schiet Gert Jan Plaizier de bal in het net 3-2 Ton Pattinama wisselt dan nog Jordao en Steve voor Jimmy van der Vaart ( die ook gaat vertrekken het komende seizoen) en Nichy Fortes. Ondanks alle pogingen van Heerjansdam in die hele spannende fase wordt de eindstand van 3-2 gehaald. Het was wel een fel bevochten overwinning maar wel lekker.

Volgende week speelt Deltasport weer een thuiswedstrijd, koploper sc Feyenoord komt dan op bezoek.

auteur Frans de Jong