Eerst 1 minuut stilte voor het overlijden van George de Bruin die altijd met veel inzet en enthousiasme zijn werk deed op vrijwillige basis voor Deltasport.

Was het vorige week al een doelpuntenfestijn, vandaag was het niet anders. Het spel van Deltasport groeit met de week. Vandaag werd er zeer scherp en geconcentreerd gespeeld. De spelers van Nieuwenhoorn kregen geen kans zo fel werd er door Delta op de bal gespeeld.

Nieuwenhoorn kon daar weinig tegen in brengen integendeel er kwamen kansen voor Delta en ja hoor wie had dat gedacht het eerst doelpunt werd gescoord door Tiemen Noordam. Hij zette de aanval zelf in over de rechterkant liep door naar de zestien en kreeg de bal voor zijn voeten, 1-0.

De verdediging van Nieuwenhoorn wist zich geen raad met het aanvallende spel van Delta en er ontstonden dan ook behoorlijke gaten. Delta kreeg volop de ruimte om doelpunten te maken. Marruchen Zimmerman was daar de dupe van want hij kon alleen maar gestopt worden door een grove overtreding, een keiharde en pijnlijke kopstoot.

De 2-0 was een schitterend, Vlad Smirnov kreeg de bal op zijn slof en schoot de bal van grote afstand keihard in het doel de keeper zag hem geeneens langskomen, het mooiste doelpunt van vandaag.

Dan komt Luigi naar voren en weer een verdediger van Delta die een doelpunt meepakt 3-0.

Na een slappe terugspeelbal van de verdediger van Nieuwenhoorn, was het Jordao Pattinama die er als de kippen bij was en de ruststand scoorde 4-0.

Na de thee probeerde Nieuwenhoorn het spel te verleggen en kregen zowaar in de eerst minuut een strafschop door een onduidelijke overtreding in de zestien. En dat pakte Lorenzo van Gorkum, de doelman niet en sloeg de bal die overigens zwak was genomen door de speler van Nieuwenhoorn en tot vreugde van de spelers van Delta, prachtig uit zijn doel.

Daarna ging Delta weer met een schitterende aanval over rechts Jordao gaf de bal op maat aan Vlad die zijn tweede doelpunt vandaag scoorde 5-0.

Nieuwenhoorn dat moet gezegd worden bleef de aanval zoeken en mede daardoor kreeg Marruchen alias “Zimmie” volop ruimte en kwam alleen voor het doel, omspeelde keurig de doelman 6-0.

Dat Vlad daarna geel kreeg was misschien de reden waarop Delta slordiger ging spelen. Dit zeer tegen de zin van Ton Pattinama die alsmaar langs de lijn bleef schreeuwen dat ze attent moesten blijven verdedigen, maar kon niet voorkomen dat er fouten werden gemaakt waaruit Dimitri Gomes van Nieuwenhoorn zijn doelpunt kon scoren en zo werd de eindstand bereikt van 6-1.

Vandaag weer een voortreffelijke wedstrijd het was genieten van het goede spel, de inzet van de spelers en de doelpunten van Delta. Nu de kunst om zo door te blijven gaan in de volgende wedstrijden. Deze doelpuntenreeks kan echt niet altijd zo blijven dus oppassen omdat het nu zo gemakkelijk gaat kan het best een keer tegen zitten. Wees er zeker van dat Ton Pattinama het de spelers ook wel heel duidelijk zal maken.

auteur Frans de Jong