Westlandia 11 – Deltasport 6   4-1

“Delta vergeet wederom goalen te maken.”

Ach vrienden in een week waarin we helaas afscheid moesten nemen van clubicoon George de Bruin is een wedstrijd verliezen uiteraard klein bier. We gaan er dan ook uiteraard geen drama van maken maar wat we wel moeten gaan doen is oefenen op afwerken want het kansen missen gaat inmiddels door berg en been. We weten dus wat ons te doen staat op de training en we moeten maar voortbouwen op de schouders van de mensen die wel het net weten te vinden. “Durante causa durat,effect us” ( Zolang de oorzaak duurt duurt ook de werking) maar goed we zien er niet als een beer tegenop en de ene wedstrijd is de andere niet dat zou appels met paarden vergelijken zijn.

‘ Hoe komt het dat gekken zo vaak de waarheid spreken”?

Het was wederom door blessures en absenties een hele puzzel maar de verantwoordelijken gingen met “Aequo animo “ (met gelijkmoedige geest) aan deze klus en klaarden deze met verve. De vervangers werden moeiteloos geincorpereerd en het wordt enorm gewaardeerd dat ze mee wilden doen.Het was voor de trouwe volgers haast ondoenlijk gezien het tijdstip om aanwezig te zijn en we duiden hun hun absentie dan ook niet euvel ,ik ga daar niet de draak mee aansteken ,maar er was toch nog een afgevaardigde waarvoor driewerf dank het speelt toch leuker met wat publiek.

“ Het absolute toppunt van zelfvertrouwen is nederigheid”.

In de ochtend verwende de zon ons nog met haar aanwezigheid maar onderweg naar Naaldwijk meldde Pluvieus zich al om ook pas na de wedstrijd weer terug te treden.

Na de toss namen we even een minuut stilte in acht voor ons icoon en een ieder dacht even aan hem.Daarna ging het leven en dus ook de wedstrijd weer verder. We moesten in het begin even zoeken want we waren nog niet echt aan elkaar gewend maar hadden toch al snel de overhand maar zoals al gememoreerd ,we zijn niet afgezonken maar vergeten goalen te maken. Toch had deze wedstrijd een fijn hoogtepunt in zich en ik ga voor een maal breken met een traditie om geen namen te noemen want deze snaak verdient het dubbel en dwars.”Nisi fallor (als ik me niet vergis) had hij al op de training geoefend en nu plukten we daar de vruchten van. Koentje zette zich achter de bal en schoot hem onberispelijk in de winkelhaak en dat was een prachtig moment. Hierna vergaten we de wedstrijd te beslissen en omdat de tegenstander vrolijk meedeed met kansen missen leek het erop dat we met een voorsprong de rust zouden bereiken maar helaas mocht dit niet zo zijn. Enigszins bedrukt moesten we dus naar het kleedhok maar al snel vonden we weer nieuwe moed want zolang de spijker niet geslagen is gelooft hij niet in de hamer.

“Vergeven is de hoop opgeven om het verleden te veranderen”.

“Tempeste citins quam oratio deficiet”(Tijd zal u eerder ontbreken dan woorden) en het is dan ook dat ik het maar kort hou over de tweede helft. We gaven de wedstrijd weer in een kleine tien minuten weg ,met onder ander een fraaie treffer hunnerzijds , en wisten daarna het tij niet meer te keren. rest mij nog om te zeggen dat het een uitermate fijne partij was met een leuke tegenstander en wij ons maar gaan richten op donderdag en daarna weer een mooie partij op zaterdag.

“We leven allemaal onder dezelfde hemel maar we hebben niet allemaal dezelfde horizon”.

De Eminent Grijze Reporter