Deltasport 6 -Victoria’04 8   6-2

“ Delta dendert dondersgoed door”

Vrienden het verheugd mij uitermate u wederom met ronkende trom kond te kunnen doen van wederom victorie en dan ook weer eentje waar we mee thuis kunnen komen. Na de eerste wedstrijd dreigde algehele mayonaise maar vorige week bleek de druppel olie al te zijn gevallen en deze week bleek dat geen glazen neus te zijn geweest. Nu is er nog geen enkele reden om extatisch te worden maar het is lucide dat het een goed stel is wat onder de vlag van het zesde met opgeheven hoofd het gras betreed. Het spelplezier maar tevens de groepsdynamiek is prima in orde en hoewel de longa via est (de weg is lang) ,is het aanschouwelijk dat het wel snor zit.

“ In iedere oceaan van winst is een eiland van verlies”.

Ook deze donderdag was er weer een puike training met onze makkers van het vierde op de mat gelegd en hier plukken we ook de rijpe vruchten van. Het voetballen gaat weer net wat makkelijker en de opkomst is vooralsnog evident verheugend . Ga zo door en gij zult pruimen plukken zou mijn goede vader zeggen dus laten we dat maar doen ook. Er waren ook nu gelukkig weer genoeg mensen disponibel om de selectie op peil te mogen noemen,en dit stemt ons vrolijk.

“ Kies verstandig,want het zou best eens zo kunnen zijn dat je krijgt wat je hebben wilt”.

Ook deze week achtte Pluvieus het zijn taak acte de présence te geven daar waar wij een mild zonnetje ook wel gewaardeerd zouden hebben maar dat weerhield ook de trouwe volgers niet om weer op te draven. Maar goed met ons kun je nat en droog schuren dus lieten wij ons uiteraard niet kennen en betraden onverschrokken het speelveld. Toen de scheids van dienst ,die wederom soeverein leidde, de zaak aan de gang floot kozen wij gelijk de route naar het vijandelijke doel. Het duurde gelukkig ook niet lang voor een broederlijke combinatie voor de openingstreffer zorgde. Hierna bleven wij de opponent bestoken maar vooralsnog zonder het gewenste resultaat. Er was weer wat speciaals nodig voor de tweede en dezelfde dader zorgde voor de 2-0 . De tegenstander kwam niet echt tegen de wind in en verder dan wat speldenprikken kwamen ze niet echt en tot het verontrustten onze doelwachter al helemaal niet.

De derde treffer was boudweg gesproken een uitermate fraaie treffer,vanaf de middenlijn joeg de snaak het leder in de winkelhaak de keeper vertwijfeld achterlatend. Helaas konden we onze collectie treffers voor de rust niet uitbreiden maar we beelden wel treffend uit dat “nil sine labore ‘ (niets zonder arbeid) komt.

De thee smaakte ons als een lekker biertje en behoudens een keeperswissel waren er geen grote veranderingen.

‘ You are somebody”s reason to smile”.

De tweede helft hadden wij windje tegen en het is evident dat dit anders voetballen is. Het spel speelde zich wat meer op onze helft af maar het leidde niet tot grote problemen. Er was een misverstand tussen twee onzer spelers voor nodig om een tegentreffer te moeten incasseren .Wie de schuldige is in deze is niet echt aanschouwelijk te maken dus geld “in dubio pro liberate’ ( als er twijfel is over schuld,moet de beklaagde worden vrijgesproken). Dit was helaas wel de opmaat voor nog een tegentreffer waar we zelf ook weer een grote hand in hadden. Het lood zonk ons even in de schoenen maar alras wisten we ons weer op te richten en tegen de wind in toch het vijandelijke doel te bereiken. Na wat losse flodders lukte het toch te scoren met hulp van de tegenstander weliswaar maar zoals een uitermate ervaren kenner mij verzekerde telde deze treffer ook gewoon. Hierna kregen wij twee flagrante penalty’s en dit was wederom een broederlijke productie en zo stapten wij met een ruime overwinning de kleedkamer in. Hier was de stemming weer ouderwets geanimeerd en het enige wat ontbrak was de muziek maar ach wat in het vat zit verroest niet.

“Als je je rijk wilt voelen tel dan eens de waardevolle dingen die je hebt en niet voor geld te knoop zijn”.

De Eminent Grijze Reporter