De tegenstanders van vandaag uit het Zeelandse Bruinisse, staan helemaal onder aan de stand met 4 punten.  Zou je verwachten dat Deltasport een makkelijke wedstrijd kan gaan spelen, dat was niet te zien. Tiemen Noordam was geschorst en werd node gemist in de verdediging, die met Nathan Martina, in de beginfase heel erg aan elkaar moesten wennen. Hierdoor kwamen de kleine kansjes toch wel voor de Bruse Boys. Een kopbal en een knal op het doel gingen gelukkig naast het doel. Trainer Ton Pattinama zag dat allemaal gebeuren en was genoodzaakt om nogal wat posities te wisselen.Het liep  dan wel wat beter, maar er werd erg slordig gespeeld. In de 19de minuut kwam Jordao Pattinama in een vrije positie, de grens stond te vlaggen voor buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter Noordhoek passeerde de grens en liet doorspelen.  Jordao kreeg de kans en die benutte hij, 1-0. Daarna was het diezelfde Jordao die uit een vrije schop de bal goed inschoot, maar de doelman kon nog net zijn doel schoonhouden. Marruchen Zimmerman komt alleen voor het doel, de keeper stopt de eerste bal, maar kon niet verhinderen dat hij daarna de 2-0 scoorde. Door slecht verdedigen kreeg de tegenstander een kans en was het Dennis Hoep die de 2-1 maakte. Bruse Boys probeerde van alles om de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet. Vooral door toedoen van de vandaag prima spelende Luigi Edson Nunes. Inmiddels werd de warme thee alvast klaargezet en was de ruststand 2-1.

Na de pauze begon Deltasport aan een beter spel al was het niet om over naar huis te schrijven. Vladislav Smirnov nam het voortouw, nog maar net uit de startblokken speelde hij zich vrij, ging met zijn pingelen te ver en daardoor werd de kans gemist. Jordao geeft aan dezelfde Vlad een hele goede voorzet maar ook deze ging er helaas niet in. Dan komt Jimmy van der Vaart voor hem in de ploeg en  zijn eerste bal gaat helaas net naast. Doelman Lorenzo van Gorkum van Deltasport krijgt in deze 2e helft dan pas iets te doen en de bal wordt precies in zijn handen geschoten. Jeroen van der Swaluw krijgt nog een geweldige kans die over gaat en dan is het Marruchen Zimmermann die een fantastische  voorzet op Jimmy geeft die niet aarzelt en de 3-1 inschiet.  De tegenstander is dan volkomen de weg kwijt waardoor Jimmy zijn 2e doelpunt (een mooie kopbal) de eindscore aantekent op 4-1.

auteur Frans de Jong