Deltasport 6- LYRA 12 1-2

 

“Mooie serie Delta komt ten einde”.

 

Ach aan al het moois komt een eind dat is een wetmatigheid maar het is “mirabile dictu”(wonderlijk om te zeggen) maar dit was bij tijd en wijle een van de betere partijen dit seizoen maar we vergaten onszelf te belonen zoals dat zo lelijk heet. We hoeven het punt van niet scoren bij niemand op de boterham te leggen want een ieder miste er bijkans wel een,behoudens de doelwachter dan misschien.

We kunnen glas eerlijk zijn maar een overwinning had zeer zeker tot de mogelijkheden behoort,maar als je nalaat wat de opponent wel deed,namelijk scoren, dan rest niets anders dan deemoedig het hoofd te buigen en het verlies te nemen als echte kerels ,maar hopelijk worden wij “quae nocent docent”(door schade en schande wijs).

 

“Als er geen uitweg is,dan is er altijd nog een weg doorheen”.

 

Door een vakantie van een delegatie van ons mooie elftal naar het zonnige Lanzarote,was de puzzel van genoeg mensen nog iets groter maar de verantwoordelijke nam die taak bijzonder serieus en zorgde ervoor dat wij toch volledig waren waarvoor nogmaals dank. Ook dank trouwens aan de mannen die weer met volle overgave bijsprongen,weet dat dit bijzonder geapprecieerd wordt. Ook sommige trouwe volgers hadden mensen afgevaardigd naar zonniger oorden maar een van de achterblijvers hield ondanks zijn kouwelijke inborst in de intredende kou manmoedig stand waarvoor ik bij deze mijn spreekwoordelijke hoed afneem,en een lichte buiging produceer.

 

“Verwondering is het begin van alle wijsheid”.

 

Bij het betreden van het veld merkten we al dat Koning Winter zijn verkenners alvast vooruitgestuurd heeft want waar wij de afgelopen weken nog verwend werden met milde temperaturen was er nu een koud windje en dat noopte ons tot het in beweging blijven of een extra shirtje aantrekken. De scheids had zich ook wat warmer gekleed en wilde dientengevolge gelijk beginnen maar deze spoed had geen invloed op zijn prestatie want deze was als vanouds weer vlekkeloos. De tegenstander won de toss dus mochten wij aftrappen en we trokken gelijk fris van de lever ten aanval en we gaan geen slakken op zout water zoeken maar het is niet overdreven om te zeggen dat we er een paar hadden moeten maken. Als het vuur heet is moet je het smeden en dat deden we dus niet en daardoor kon onze keeper laten zien dat hij zijn talenten niet van een vreemde heeft en zo spoeden wij richting de rust met de brilstand op het bord. Bij de thee werden er wat omzettingen gepleegd maar het was toch vooral doorgaan op de zelfde weg.

 

“De ware stilte is niet zonder geluiden ,maar zonder gedachten”.

 

We gingen zoals gebruikelijk weer vrolijk verder waar we gebleven waren en morsten weer wat kansen tot we in vijf minuten twee maal een tegengoal moesten incasseren. Het zat ons niet mee met die goals maar we gaan niet klagen want anders ga ik tegen mijn lijfspreuk ‘Ne quid minus”(nooit overdrijven)in. Soms zit het mee en daar hebben we het ook niet over dus au fond heft dat zichzelf diachroon op. Het was ook niet zo dat wij het hoofd in de schoot legden,integendeel we gingen verbeten op jacht naar de aansluitingstreffer en deze kwam er dan ook.Er was nog tijd voor meer maar helaas ontbrak de precisie om de gelijkmaker ,die verdiend zou zijn geweest te fabriceren en zo moesten wij het zout van een nederlaag weer wegspoelen maar wonder boven wonder smaakte het bier net zo goed. Iemand zei ooit “Ende dispereert niet (wanhoop niet) en dit is iets wat we ook zeker niet gaan doen .We gaan donderdag weer fijn trainen en zaterdag weer fris en fruitig de wei in!

 

“De reden dat we zo graag achter de geheimen van anderen komen is dat het de aandacht van onze eigen geheimen af houdt”.

 

 

De Eminent Grijze Reporter