DELTASPORT – ARC 3-2 ( zaterdag 4 maart 2017 )

In de wedstrijd tegen ARC, een matige eerste maar betere tweede helft, voetbalde Deltasport zich in de slotfase met een doelpunt van Marruchen Zimmerman naar een nipte 3-2 winst. Al in de negende minuut pikte van Leeuwen een terugspeelbal van Deltasport op, waarna hij de 0-1 intikte. Hierna bleven de bezoekers met mooie acties van Joey Lauhouh de gevaarlijkste ploeg maar werd niet gescoord. Gaandeweg kwam Deltasport wat beter in de wedstrijd en na een halfuur kreeg Deltasport voor een overtreding in de zestien van ARC een strafschop, maar deze werd hoog overgeschoten. De 0-1 was ook de ruststand. Na de hervatting ging het aanvankelijk gelijkop, maar toen Jimmy van der Vaart uit een hoekschop de 1-1 scoorde zagen de toeschouwers een boeiend vervolg. Ruim twintig minuten voor tijd was het weer Jimmy van der Vaart, die een aanval met zijn tweede doelpunt afrondde, 2-1. Maar even daarna werd het 2-2, toen de vrijstaande Stefan den Horder uit een voorzet de Vlaardingse doelman Carlo Willemse passeerde. In de chaotische slotfase gingen beiden voor de volle winst maar waren de beste kansen voor Deltasport en was het Marruchen Zimmerman, die met een doelpunt uit een vrije schop van Edinho Pattinama in de blessuretijd Deltasport de volle winst bezorgde.