DELTASPORT –   SVC’08 3-5  (zaterdag 29  april 2017)

Deltasport had vandaag hele grote problemen met het samenstellen van een behoorlijk 1ste klasse waardig elftal. Spelers geblesseerd en of geschorst. Hierdoor wordt het steeds moeilijker een wedstrijd in deze klasse behoorlijk te kunnen spelen. Voor Delta was er toch niets meer te halen, dus dat was niet zo erg. Spelers werden opgesteld die nimmer in het eerst elftal hadden gespeeld. De tegenstander SVC had de punten wel erg had nodig. Deze ploeg kwam uit Scheveningen/Den Haag en dat was aan de supporters goed te zien. Stevige mannen met grove gezichten net of dat ze zo uit de visvangst naar Vlaardingen waren gekomen. De aanwijzingen richting spelers werden van alle kanten naar hen toe geschreeuwd. De trainer hoefde niets te roepen.

In de eerste helft bleek al snel dat het een bijzondere wedstrijd zou gaan worden. Delta kwam in de tweede minuut op voorsprong door een fout in de verdediging van SVC. Hiervan profiteerde Marchiano Deekman (1-0). Daarna was het de beurt aan Delta om de fout in te gaan, een misverstand in de verdediging en de aanvaller van SVC een heel gemakkelijke kans kreeg om de gelijkmaker te scoren (1-1). Wat er daarna gebeurde is bijna niet te geloven. Carlo, doelman Delta zag de bal op zich afkomen en juist op het moment dat hij de bal met zijn voet wilde stoppen bracht een polletje hem in verwarring en rolde de bal zo onder zijn voet door (1-2). De gelijkmaker was weer een fout met een eigen doelpunt van SVC (2-2). Het volgende doelpunt was een strafschop, veroorzaakt door Diego (2-3). Dat was tevens de ruststand. Vijf doelpunten door fouten.

Na de rust bleef Diego geblesseerd achter in de kleedkamer. Dat had natuurlijk gevolgen. Het mooiste doelpunt werd helaas door de speler van SVC gemaakt met een prachtige lob over doelman van Delta heen(2-4). Nadat Jay Jay nog op de lat had geschoten en Jimmy van der Vaart bijna tegen een rode kaart aanliep was het Marchiano die zijn tweede doelpunt pakte(3-4). De kansen waren in die periode voor SVC en het was aan die spelers te danken dat de score niet hoger uitviel in de 81 ste minuut was het toch weer raak en werd de eindstand gehaald van 3-5. De goed leidende scheidsrechter de heer van Ekelenburg maakte tenslotte een einde aan deze bijzondere wedstrijd met veel fouten en doelpunten.