Deltasport had donderdag besproken om de inhaal wedstrijd in te halen omdat de kantine donderdag in de brand is gegaan. Het is een groot verlies voor de clubs Deltasport en Cion en dat proberen we om te zetten naar een goed gevoel en dat gevoel proberen we te halen met een overwinning. Deltasport had een wijzing in het elftal Nathan Martina mocht in de basis elf spelen omdat Luigi edson Nunes vorige week een rode kaart kreeg. Deltasport wist hoe de club uit Honselersdijk speelde want ze moesten een week geleden uit bij hun spelen en de eindstand was toen 3-2 voor de thuisploeg. Deltasport begon met druk zetten maar, dat werkte sommige momenten wel maar sommige momenten ook niet want, zij kwamen op 0-1 achterstand. Deltasport herpakte zich en maakte de gelijkmaker Marruchen Zimmerman gaf de bal op Dikkie Bontes en hij scoorde de 1-1. Je proefde dat er meer in de wedstrijd zat maar het kwam er niet uit bij deltasport. Plotseling kreeg Nuno Andrade Varela de wedstrijd bal tegen zijn hoofd en stopte met rennen daardoor kwam deltasport in de minderheid 2 verdedigers en 3 aanvallers en dan kunnen ze het gemakkelijk uitspelen en dat deden ze ook. In de rust werd er duidelijk dat ze elke kopduel verloor en ook stonden te kijken met tweede bal. er werd ook gezegd als je zo door blijft spelen dat is ook zomaar een 1-3 of een 1-4 op je broek kunt krijgen. En dat gebeurde ook. Gelijk in het begin van de tweede helft had Nathan Martina een mis verstand met Kevin de kok de keeper daardoor kon de spits van Honselersdijk de bal erover heen loppen. en dan weet je al dat die koppen naar benden gaan hangen en dat het nog meer kan uitlopen. Na de goal werd er snel gewisseld Steve Kot – Nuno Andrade Varela. paar minuten later kwam Achraf bouchrit erin voor Winston Helder en de laatste wissel Chris da Silva eruit voor Cyrillo van Sauser die ook voor het tweede speelde. Diego kreeg nog gele kaart. Maar die wissels hadden geen invloed op de score voor de vlaaridngers wel aan de andere kant 1-5 .volgende week moet het eerste thuis tegen Brielle.

Volgende week woensdag { 3 april } doen we met alle vrijwilligers van Deltasport en Cion een radio Marathon op omroep vlaardingen want we houden een Crowd Founding actie om geld in te zamelen voor een nieuwe kantine. hier onder dit bericht kunt u een donatie doen. Elke euro is welkom.