Nieuwenhoorn – Deltasport (1–4)

De thuiswedstrijd was met 6-1 gewonnen nou dan verwacht je vandaag een lekkere pot. Trainer Ton Pattinama zat vandaag zijn laatste schorsingswedstrijd uit. Assistent trainer Jaco de Ligt nam de honneurs waar en deed dat uitstekend.

Diego Liefden was bijna terug maar liep tijdens de training weer een blessure op in zijn plaats kwam Steve Kot, die hem heel goed verving en uitstekend speelde. Doelman Lorenzo van Gorkum was gepasseerd en dus stond Kevin de Kok in het doel die een paar hele goede reddingen verrichtte.

Nou ja dan is de wedstrijd net aan de gang of het eerste doelpunt valt al heel snel, het was wel een eigen doelpunt door Remon Luksch van Nieuwenhoorn, die wilde de bal voor zijn doelman wegschieten, kreeg hem verkeerd op zijn schoen en het werd 0-1.

In de eerste helft viel er maar weinig te genieten al waren de duels tussen Nathan Martina en zijn stevig gebouwde tegenstander leuk om te zien. Helaas ging dat in de 33ste minuut helemaal mis hij raakte geblesseerd en moest worden vervangen door ja hoor “Jimmy van der Vaart.” Die kreeg toch wat kansjes kopt en schiet naast, terwijl Jay-Jay Gulpen in de handen van de doelman schiet.

Nieuwenhoorn kon in die periode geen vuist maken tot aan de zestien en dan was het over. Dan gebeurt er niets meer en gaan de spelers naar de thee met een 0-1 stand.

Na de thee is het Nieuwenhoorn die flink aan de bak gaat met het gevolg dat Delta veel overtredingen moet maken. Veel geluk heeft Delta bij een geweldige kans van de eigendoelpuntenmaker van Nieuwenhoorn die over schiet. Delta gaat dan beter worden en neemt de leiding in de wedstrijd langzamerhand over. Het is weer Jimmy van der Vaart die zijn kans grijpt eerst keert de doelman de bal komt dan voor de voeten van Jimmy en die scoort in de uiterste hoek 0-2. Dan ontstaat er ineens een kans voor Nieuwenhoorn Luigi Edson Nunes haalt zijn tegenstander in de zestien onderuit en scheidsrechter Heek geeft een strafschop. Luigi krijgt dan geel maar de scheids laat de rode kaart zien Luigi loopt van het veld maar wordt door de scheids zelf teruggehaald die had zich vergist en het werd gelukkig toch geel. De ongelukkige eigen doelpuntenmaker Remon Luksch schiet de strafschop een beetje rommelig in Kevin de Kok kon er bijna bij maar toch 1-2. Delta gaat dan over tot de lange ballen en dat ging prima. Jordao Pattinama krijgt een enorme kans de bal rolt voor zijn voeten langs, pakt de bal weer op en schiet hem dan feilloos in 1-3. Dan loopt Jay-Jay Gulpen zich vrij krijgt de bal dwars door het midden aangespeeld en scoort dan ook een prima doelpunt 1-4. Zo werd deze wedstrijd toch weer leuk, zeker in de tweede helft met de eindstand van 1-4.

Volgend weekend speelt Deltasport weer thuis en tegen DCV uit Krimpen aan den IJssel onder leiding van scheidsrechter van den Helder. Aanvang 14:30 uur.