DELTASPORT – SHO 2-3

Vandaag een tegenstander uit Oud-Beijerland. Het leek wel of ze daar harder groeien, de aanvalslinie bestond uit bijna allemaal lange mannen. Bij Deltasport was Edinho Pattinama na zijn schorsing weer terug, Jay Jay Gulpen nog op de bank. De opening en de gehele eerste helft was voor Delta. Al in de elfde minuut was het Delta dat de score opende uit een goeie assist van Christopher Promes aan Jordao Pattinama werd het 1-0.

Zonde dat de vele kansen voor Delta die daarna kwamen op simpele wijze werden verprutst. Het leek wel of ze niet bij de les waren of zelf wilden scoren in plaats van op zij te spelen waar er genoeg spelers vrij voor het doel stonden Het had wel drie of vier nul kunnen zijn. Bijvoorbeeld Jordao schiet op het doel in handen van de doelman, die laat hem vallen en Chis Promes schiet dan hoog over en zo ging het maar door. Tot het rustsignaal bleef het daardoor 1-0.

Na de pauze bracht SHO twee nieuwe spelers in en dat was te merken. Eerst nadat Jordao Pattinama vanaf de aftrap een ingestudeerde actie (direct naar voren) ondernam dat tot een hele goede kans kwam die ook weer gedoemd was te mislukken voelde SHO dan, dat er wat was te halen viel vanmiddag en uit de eerste de beste aanval uit een counter was het binnen enkele minuten door Giovanni Breevaart ineens 1-1.

In die tussentijd kreeg Jordao Pattinama door veel praten tegen de scheids de gele kaart. Nuno Andrade Varela verliest dan de bal op het middenveld en kreeg SHO alle ruimte om de verdediging van Delta uit te spelen en de tweede aanval van SHO was ook hier weer direct raak door Bakker die de 1-2 scoorde.

Was de scheids in de eerste helft nog redelijk, maar het overzicht over de wedstrijd begon hij een beetje kwijt te raken. Neemt niet weg dat de wissel door de trainer Ton Pattinama, Dikkie Bontes voor Chris Promes heel goed uitpakte. Marruchen Zimmerman speelt zich op rechts goed vrij geeft een geweldige assist en Dikkie Bontes schoot de gelijkmaker 2-2. Even later kwam Jay Jay Gulpen in het veld voor Chris de Silva.

Wat er daarna gebeurde in het veld zowel door de scheids als zijn door de KNVB aangestelde grensrechter is eigenlijk niet te beschrijven. Dikkie Bontes moest aan de kant omdat zijn broek was gescheurd en die moest vervangen worden hij mocht zo niet verder spelen. Zowel de grens als de scheids zochten beide trainers aan de kant op en ging daarmee veel praten. Ook bij SHO moest een speler een broekje vervangen, zie je niet veel op het voetbalveld. Het werd er allemaal niet beter op. Dan gebeurt het, de counters van SHO werden steeds gevaarlijker. Luigi Nunes maakte een beweging naar zijn tegenstander in de zestien en de scheids vond dat zeer onterecht een strafschop die door El Harouthi van SHO feilloos werd benut. Het gekke was vervolgens dat Jay Jay Gulpen de gele kaart kreeg in plaats van Luigi die de fout maakte.

Jammer de eerste nederlaag in deze competitie en zeer onterecht en onverdiend, dat vonden zelfs de bestuursleden van SHO, die natuurlijk gelukkig waren met de overwinning, maar niet blij met de wijze waarop. De vele kansen werden helaas niet benut.

Volgende week moet het echt veel beter.

auteur: Frans de Jong