DELTASPORT – ORANJE WIT  (1 – 3)

Vandaag weer verloren wat is er aan de hand met Deltasport?

Eerst de situatie aan het begin van de wedstrijd, Luigi Nunes was er niet het werk gaat voor.

Tobias Duifhuijsen op de bank, Lorenzo van Gorkum (de tweede doelman) had in het tweede gespeeld en kon niet aanwezig zijn ook wegens zijn werk.

Nu eerst een vervelende situatie Jimmy van der Vaart is ook na beroep door de KNVB geschorst voor 10 wedstrijden. De scheids tijdens de wedstrijd bij SHO gaf na een door de doelman van SHO in het strafschop gebied onderuit gehaalde Jimmy in plaats van een strafschop een schwalbe. Dat was voor iedereen die de wedstrijd heeft gevolgd ook voor de spelers van SHO een totaal verkeerde beslissing. Een enkele toeschouwer aan de kant kwam het veld op en volgens de scheids voelde hij zich bedreigd en gaf Jimmy daarvan alle schuld. Ook de grens die er heel dichtbij stond, bevestigd dan het verkeerde optreden van de scheids. Als er iemand is die ooit een kwaad woord of actie tegen een arbiter begint is het zeker Jimmy niet. Die is nu de dupe van een totaal verkeerde beslissing van een scheids. Wat kun je daar nu tegen beginnen als iedereen de leugens of verkeerde beslissing van de scheidsrechter accepteert zonder rekening te houden met de betreffende speler die er eigenlijk niets mee te maken had, wel 10 wedstrijden schorsing. Zo moet het niet gaan in de voetbalwereld. Het gerecht moet ook hier zegevieren!

Dan de wedstrijd, prachtig maar erg warm weer, waar toch zijn de mooie aanvalspatronen van Deltasport gebleven. In de eerst helft had het zomaar 0-3 kunnen staan. Het was aan doelman Kevin de Kok te danken die alle pogingen van Oranje Wit de grond in boorde. Oranje Wit speelde wel fel op de bal en of de speler. Jay Brand van Oranje Wit deed een moordaanslag op Jeroen van der Swaluw die daarna geblesseerd het veld moest verlaten. De scheids vond het zelfs geen gele kaart waard. Dan loopt Vlad Smirnov na een prima voorzet aan de rechterkant zich vrij maar stapt op de bal en moest ook geblesseerd vervangen worden het zag er zeer naar uit. De vervangers Steve Kot en Nichy Fortes konden helaas ook geen vuist maken. Oranje Wit daar en tegen speelden fel en hard door zo kreeg Marruchen Zimmerman het aan de stok met de stevige Eelco de Lange van Oranje Wit en moest de scheids heel duidelijk optreden en deed dat ook echter weer geen gele kaart. Eindelijk wordt dan de eerste gele kaart gegeven aan Remco van der Burgh van Oranje Wit nadat wederom Marruchen stevig onderuit was gehaald. Ook de doelman van Oranje Wit kreeg geel wegens commentaar op de scheids.

De belangrijkste man in de eerste helft was doelman Kevin de Kok die zijn doel tot de rust fantastisch schoon hield: 0-0

Na de rust dezelfde situatie een fel spelend Oranje Wit die aan de kant door de trainer en zijn assistent de hele wedstijd werden opgefokt, kwam toch Delta op voorsprong.

Jordao Pattinama kreeg de kans en met een venijnig schot in de 69e minuut de 1-0 scoorde. De scheids had inmiddels heel goed begrepen dat hij op moest treden, want Robert Versteeg van Oranje Wit werd door hem gesommeerd: ”kom hier” en kreeg een stevige reprimande. Even daarna na een door Nathan Martina weggekopte bal die in het strafschopgebied bleef werd de gelijkmaker in minuut 73 gescoord door Damien Muller 1-1. Vervolgens kreeg Robert Versteeg nadat Kevin de bal had weggestompt de bal weer terug en scoorde de 1-2. Deltasport probeerde vervolgens het initiatief over te nemen en kwam eerst Tiemen Noordam naar voren en later ook Diego Liefden maar er lukte niets vanmiddag. Edinho Pattinama wordt dan nog gewisseld door Burak Gümüs. Maar in de slotfase stopt Kevin de Kok eerst nog de bal en is het weer Damien Muller die de eindstand van 1-3 bracht.

Aanstaande dinsdag 24 april speelt Deltasport de 2e wedstrijd in poule A van het Vlaardings Voetbal kampioenschap uit tegen DVO’32. Aanvang 20:00 uur aan de Marathonweg in Vlaardingen.

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.