VVGZ – DELTASPORT 3-2

Het hoofdveld met de tribune en met gewoon gras was afgekeurd dus spelen op kunstgras. Luigi Edson Nunes kon vandaag gewoon meedoen na de rode kaart, de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag had zijn schorsing van 1 wedstrijd opgelost. Diego Liefden nog geblesseerd.

Voetbal Vereniging Geluksvogels Zwijndrecht de tegenstander vandaag was in de eerste helft van de wedstrijd veel feller op de bal dan Deltasport. Er werd door Deltasport erg slordig gespeeld en op het middenveld werd heel veel balverlies geleden Veel kansen kreeg VVGZ ook niet de regelmatige lange ballen konden makkelijk worden verdedigd. Van goed voetbal was er geen sprake alle ballen op Bassie leek het wel. Wel wat hoekschoppen waar enig het gevaar van VVGZ uit kwam. De eerste kans was dan ook voor VVGZ. Aron Nobel stond op dat moment geheel vrij voor Lorenzo van Gorkum de doelman van Delta, gelukkig werd de bal net naast gekopt. Tien minuten later viel het eerste doelpunt en weer uit een hoekschop. De bal werd eerst goed gestopt maar de tweede bal kwam precies voor de voeten van de geheel vrijstaande lange spits Marcello Tucci die aarzelde niet en schoot de bal keihard en niet te houden voor Lorenzo in 1-0.

Het vervelende spel ging maar voort, schaarse aanvallen van Deltasport en lange ballen van VVGZ. Deltasport kreeg door het goede storen van VVGZ maar geen vat op het spel en kon maar moeizaam over het middenveld komen. En weer zo’n lange bal. Scheidsrechter Eren zag als enige een vrije schop voor de zestien van Luigi Edson Nunes, die was het echt niet. De daaruit door Koen Kuipers van VVGZ genomen vrije schop werd voortreffelijk ingeschoten 2-0. En dat was tevens de ruststand en konden de spelers, toeschouwers zonder tribune, heel koud vochtig de thee of iets anders gaan nuttigen en even warm worden.

Na de pauze probeerde Deltasport zich te herstellen van de vervelende eerste helft en werd met meer inzet gespeeld. Trainer Ton Pattinama die zijn contract voor twee jaar heeft verlengd stuurde Tiemen Noordam naar voren en plotseling ging het weer wat beter. Betekende wel dat de verdediging meer werk kreeg maar dat voorlopig goed deden. Voor Edinho Pattinama kwam Jimmy van der Vaart in het veld en uit een hoekschop was hij het die een rommeldoelpunt maakte 2-1. Dus het zag er op dat moment goed uit. MAAAAR nog geen minuut later werd er in de verdediging ontzettend geblunderd en stond iedereen te wachten tot iemand de bal zou wegschieten en nee hoor uit een liggende positie kon Jasper Huisman van VVGZ de bal heel langzaam in het doel rollen:  3-1.

Eigenlijk was toen de wedstrijd al gespeeld. Het was meer wachten op het vierde doelpunt en dat kwam er ook haast want dezelfde Koen Kuipers kopte de bal op de lat gelukkig over. Maar Deltasport rechte zijn rug en ging ineens doordrukken (waarom dan niet eerder?) en ging feller op de bal spelen. Helaas voor invaller Derk Dupont die een beetje te hard net voor de dug-out van VVGZ op een speler in ging die een luide schreeuw gaf en de reserves van VVGZ op Derk afkwamen een kleine rel ontstond die voor de scheids aanleiding gaf hem met een rode kaart weg te sturen. De eindfase werd toch nog heel spannend want plotseling maakte invaller Nichy Fortes met een prachtige boogbal de 3-2. En waren er ineens kansen op een gelijk spel. Maar dat lukte helaas niet meer en werd de eindstand bereikt.

auteur: Frans de Jong