Fusie

De sportvereniging Deltasport komt voort uit een fusie in 1990 met de voetbalverenigingen v.v DSS ’26 (Door Samen Sterk) en v.v. Vlaardingen. Als officiële oprichtingsdatum is bij de fusie, de datum van v.v. Vlaardingen aangehouden en wel 1 april 1931.

v.v. Vlaardingen

v.v. Vlaardingen kwam in haar eerste seizoen uit in de zo genoemde “Zaterdag Amateur Competitie”, zoals
in die tijd gebruikelijk was. Steeds meer verenigingen sloten zich echter aan bij de “Rotterdamse Voetbalbond” (R.V.B.). In 1937 nam “Vlaardingen” voor het eerst deel aan de competitie van de RVB. Via een kampioenschap van de 1e klasse RVB in de competitie 1967/1968 nam v.v. Vlaardingen het daarop volgende seizoen 1968/1969 deel aan de competitie van de 4e klasse B van de KNVB afdeling Rotterdam.

v.v. DSS ’26

v.v. DSS ’26 werd op 26 januari 1926. Daar het oude clubhuis van DSS ’26 aan de Marathonweg in 1989 in de brand op ging is van deze vereniging geen historie beschikbaar.

In november 1989 verhuisden ze naar de Broekpolder alwaar v.v. Vlaardingen zich sinds 1980 gevestigd had.

CION
sinds 1 juli 2014 is CION (Chevron Is Onze Naam), opgericht na de 2de wereldoorlog vanuit een oliemaatschappij, als huurder bij s.v. Deltasport ingetrokken na een min of meer gedwongen verhuizing opgelegd door de gemeente Vlaardingen