Deltasport heeft een pijnlijke maar enigszins geflatteerde nederlaag geleden tegen SVS uit Capelle. De Vlaardingers speelde een matige en onmachtige wedstrijd waarbij in de beginfase J. Pattinama en Seedorf de kansen die zij kregen niet verzilverde. Na een sterke start viel het overwicht langzaam weg en werden er vervolgens steeds meer duels verloren. Ook kwam de ploeg van Ton Pattinama nauwelijks nog aan voetballen toe wat leidde tot een overwicht van SVS. Uiteindelijk werd er met 2-0 gerust, een onnodige tussenstand.
Trainer Ton Pattinama probeerde de spelers in de rust moraal te geven en aan te sporen de schouders eronder te zetten, maar direct na rust vloog de 3-0 binnen. Vervolgens probeerde Deltasport van alles om de aansluitingstreffer te maken maar al snel bleek dat dit niet de dag van de Broekpolderbewoners was. SVS liep in het laatste kwartier nog uit naar 6-0 na onoplettendheden van de Deltasport defensie. Een zeer ruime en pijnlijke nederlaag die niet was ingecalculeerd door de staf van Deltasport.

Zaterdag 9 november kan de ploeg zich revancheren als zij het thuis opnemen tegen NSVV uit Numansdorp. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Broekpolder.