DELTASPORT – HEINENOORD 0 -2

Wat een wedstrijd tegen de concurrent die op de derde plaats staat.

Er gebeurde van alles, ook al in de eerste helft van de wedstrijd. Diego Liefden was er niet bij, geblesseerd en wensen hem daar veel sterkte bij. Hij werd vervangen door Nathan Martina, die dat goed deed, heeft hard gewerkt en had een behoorlijk zware tegenstander die hij samen met Tiemen Noordam prima onder controle hield. Het was ook leuk om de vervanger van de zieke verzorger Rob van der Gaag (ook beterschap gewenst!), de bij Deltasport bekende Marcel Franke weer te zien.

Dat het een moeilijke tegenstander zou zijn, kwam er in de beginfase absoluut niet uit, integendeel, het was Deltasport dat heel fel begon met een duidelijke opdracht van trainer Ton Pattinama. Dat leverde al direct kansen op. Eerst laat de doelman van Heinenoord de bal los maar herstelde zich goed, vervolgens een aanval vanaf het middenveld opgezet en was het Marruchen Zimmerman die de bal in handen van de doelman kopte en helaas werd de uit de handen van de doelman terugspringende bal gemist. Het spel golfde heen en weer was spannend en leuk om naar te kijken.

Daar tegenover moest Nathan Martina nadat Lorenzo van Gorkum, de doelman van Delta, was gepasseerd de bal uit het doel redden. Vervolgens komt Jordao Pattinama vrij voor het doel wilde het mooi doen, in plaats van direct en keihard in te schieten gaf hij de bal naar links maar Marruchen Zimmerman die was er nog niet dus deze kans ging ook verloren en eigenlijk had het toen al 2-0 moeten staan maar ja, als zegt niets. Even daarna weer een kans Vlad Smirnov kopt de bal ook precies in de handen van de doelman weer een kans verloren. Inmiddels waren er al heel veel hoekschoppen voor Heinenoord geweest in de eerste helft zeker 7 stuks. En dan als je de doelpunten zelf niet maakt!!!! Een heilige wet in het voetbal dan doet de tegenstander dat. Na een zeer ongelukkig moment slaat Luigi Edson Nunes met een automatische beweging de bal met de hand uit het doel. Strafschop en rode kaart, was het gezien de sfeer in de wedstrijd niet beter geweest om een gele kaart te geven??? Maar ja. Het was wel de ommekeer in de wedstrijd. De strafschop werd goed genomen door Marvin Strik 0-1 en dat werd tevens ruststand. Het was echt jammer, gezien het verloop van de wedstrijd.

Na de rust gaat Deltasport met 10 man weer goed in de aanval en is eigenlijk de betere ploeg. Inmiddels is Edinho Pattinama gewisseld door Django Binder. Dan ontstaat een vervelende situatie een speler van Heinenoord valt met een enorme schreeuw op de grasmat en ontstaat er een felle discussie tussen de beide trainers. Even daarna komt Nick Jonkman van Heinenoord met een enorme aanval op de benen van invaller Django Binder en daar volgt een behoorlijke knokpartij op. De scheids besluit de wedstrijd tijdelijk te staken en geeft die speler Nick Jonkman terecht ook een rode kaart. Na ongeveer tien minuten komen de ploegen met 10 tegen 10 man weer het veld op en wordt de wedstrijd voortgezet. Ton Pattinama zet dan alles op alles en probeert de gelijkmaker te scoren. Dat lukt niet de tegenstander heeft in die periode 1 aanval en maakt wel een doelpunt en wel door de invaller van Heinenoord Mitch Fransen.

Zo eindigt deze spannende wedstrijd met zeer gemengde gevoelens met 0-2 heel erg jammer.

Aanstaande dinsdag 30 januari speelt Deltasport de KNVB bekerwedstrijd tegen ARC om 20:00 uur in de Broekpolder.

auteur: Frans de Jong