Deltasport 6 – MVV 27 10 4- 3

“ Delta goed uit winterslaap”.

Vrienden het is alweer een kleine twee maanden geleden dat wij voor het laatst het genoegen mochten smaken om in de groene wei te dartelen. Het nieuwe jaar is alweer een tijdje onderweg en we zijn eerlijk gezegd nog bezig de scherven op te rapen en te wennen aan het idee dat vriend Jan niet meer in ons midden is. Er is al veel over gesproken en gelukkig “ab imo hectore “ (uit het diepst van ons hart) en dat zal zeker ook zo blijven want je bent pas dood als wij hem zijn vergeten. We moeten door zei vader altijd en dat doen we dan ook en het is ook zo dat je bij dit soort gelegenheden de ware kracht van een vereniging ziet want we kruipen nog iets dichter naar elkaar toe om het grote verlies een plek te geven.

“ Pas als je de moed toont je weg te gaan ,toont de weg zich aan jou”.

Het was weer even wennen om op zaterdag je tas in te pakken na al een paar keer weer afgelast te zijn en het weer nodigde dit maal ook niet echt uit om je korte broek aan te trekken maar we waren ook wel weer blij om de inertie van ons af te gooien . Je voelde aan je klompen dat we er zin in hadden om er iets moois van te gaan maken en we hadden ook een uitgebreide selectie en we mochten zelfs een spijtoptant begroetten die de weg naar de Broekpolder gelukkig weer gevonden heeft. Het was alleen voor ons doen een beetje laat maar goed elk nadeel heb zijn voordeel want des ochtends was het veld nog lichtjes bevroren, een euvel dat op ons aanvangsuur verdwenen was dus telden we onze zegeningen en Discendo didcimuus (Door te leren leren wij).

“Ik accepteer u zoals ik ben”.

We begonnen uiteraard met een indrukwekkende minuut stilte voor Jan en ook MVV 27 deed heel respectvol mee ,grote klasse en dank hiervoor mannen ! Tijdens de minuut stilte hoorde ik zijn stem in mijn hoofd alweer “Ridens dicteer verum “( Al lachend de waarheid zeggen ) .( Vul hier zelf je eigen tekst maar in)

De leidsman blies de boel aan de gang en de eerste minuten moesten we weer even zoeken hoe dat ook alweer ging, dat vermaledijde voetballen, maar al snel kwam de schwung erin en mede geholpen door windje mee grepen we het initiatief en dit leidde al snel tot de 1-0 . Hier ging een ragfijne combinatie aan vooraf die koel en beheerst werd verzilverd . Dit leidde tot nog meer aanvalsdrift die helaas niet werd omgezet in nog een treffer. Het tegendeel was helaas waar want na een misverstand in de verdediging kon de opponent op gelijke hoogte komen. Dit leidde niet tot een verandering in het spelbeeld ,sterker nog denkbeeldig stroopten we de mouwen op, want het was te koud om dit echt te doen. De 2-1 kwam na weer een gevaarlijke vrije trap want de heren waren daar inmiddels zo beducht voor dat ze wisten dat gaat ongeheid een keer fout. Ter preventie zetten ze een mannetje op de lijn om zo onheil te voorkomen maar hierdoor riepen ze het over zichzelf af. Een onzer kon de bal eenvoudig inkoppen en van de protesten die hierop volgden was geen soep van te maken. De mannen claimden buitenspel even vergetend dat ze dat zelf opheften. Na een kleine uitleg daalde het besef gelukkig snel in en konden we gezamenlijk lachend verder . De 3-1 was een kopie van de eerste en dit verschafte ons wat lucht . De pret duurde ook ditmaal niet lang want we hadden geen antwoord op een puike tegen aanval en zo was het verschil weer een. We berusten hier niet in en gingen op jacht naar nummer vier en deze kwam er ook voor rust. Een afgemeten voorzet werd keurig binnengekopt en de kopper kwam onzacht in aanraking met de paal maar de schade viel gelukkig mee en zo konden we opgewekt aan de thee.

“ Je kunt niet meer geven dan de ander wil ontvangen”.

Er was weinig reden om veel te veranderen en behalve wat wissels gingen we verder waar we gebleven waren. De tweede helft was wat minder spectaculair en mede door koelbloedig ingrijpen van onze keeper bleef de stand gelijk. Tegenwinds was het voor ons lastiger om eruit te komen en we moesten het hebben van spaarzame uitvallen die helaas niet tot de definitieve beslissing leidden . Het laatste kwartier werd het nog even alle hengsten aan dek toen we een penalty tegen kregen en ook benut werd . Hierna werd het met man en macht verdedigen en dat gebeurde dan ook en zo konden we na het laatste fluitsignaal opgelucht ademhalen en de eerste driepunter van het jaar noteren. Hierna zochten we snel de warmte en beschutting van de kleedkamer op om de overwinning te vieren. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn spelen we dinsdag voor de beker en zaterdag dan ook weer voor de competitie.

“Er is slechts een weg naar het geluk en dat is ophouden met je zorgen te maken over dingen waar je geen invloed op hebt”.

De Eminent Grijze Reporter