De huidige Coronaregels op een rijtje

27 juni 2020 11:00

Team Sport Vlaardingen

Per 1 juli zijn er weer landelijke versoepelingen van de maatregelen voor de sportsector. Deze maatregelen zullen uiteraard gehanteerd worden door Deltasport en het bestuur hoopt dat de bezoekers zich ook keurig zullen houden aan deze regels. Hieronder staan alle belangrijke maatregelen die nu gelden op een rij.

• In binnenruimtes waar mensen vooral op één plaats zijn, zoals bijvoorbeeld in restaurants, maar ook in sportkantines, heeft iedereen een vaste zitplaats. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand.
    - Zonder gezondheidscheck en reservering zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven.
    -
    In grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar komen is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats. Dan is er geen maximum aantal personen, maar is het nodig om de verkeersstromen rond bijvoorbeeld in- en uitgang en sanitaire voorzieningen goed van elkaar te scheiden. Uiteraard is het een keuze om maximaal 99 personen toe te laten tot een ruimte, dan is een gezondheidscheck niet nodig.

• Alle binnen- en buitensporten zijn weer mogelijk. Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand, maar als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag tijdens het sporten de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten. Wedstrijden met toeschouwers zijn per 1 juli ook weer toegestaan. Hier gelden dezelfde regels als voor andere activiteiten ‘binnen’ of ‘buiten’. Ouders zijn toegestaan langs het veld, mits de 1,5 meter afstand wordt aangehouden. Spreekkoren of zingen en schreeuwen bij wedstrijden is niet toegestaan. De verenigingen zijn binnen het terrein verantwoordelijk voor het naleven van de 1,5 meter afstand. De gemeentelijke handhavers kunnen bij het constateren van een andere afstand nog steeds zowel de vereniging als degene die zich niet aan de 1,5 meter afstand houdt beboeten. Het is een tip om dit ook zoveel mogelijk binnen de vereniging kenbaar te maken. Buiten het sportpark is het de verantwoordelijkheid van eenieder zelf.

Op de website van Rijksoverheid is een overzicht van vragen en antwoorden te vinden met meer informatie.

Terrassen en sportkantines

Dat is fijn! De sportkantines en de daarbij behorende terrassen mogen ook weer open. Wat betekent dit precies?

• Iedereen houdt binnen en buiten 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding voeren of tweetallen, vanaf 3 personen wordt gehandhaafd).
  • In de horeca wordt altijd gewerkt met een vaste zitplaats. Gasten zitten binnen en buiten aan een tafel. Staan is niet toegestaan in de kantine en op het terras. Toeschouwers langs het veld mogen op 1,5 meter afstand staan.
  • Geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf.
  • Op een buitenterras mag de afstand tussen tafels minder dan 1,5 meter zijn als er een zogenaamd kuchscherm is geplaatst tussen de tafels.
  • Bij meer dan 100 mensen binnen of meer dan 250 mensen buiten zijn reserveren vooraf en gezondheidsvragen verplicht.
  • De ruimte is uiteindelijk bepalend voor het aantal gasten met de 1,5 meter afstand.
  • Voor evenementen kan vanaf 1 juli 2020 een vergunning worden gevraagd en die wordt onder meer aan de 1,5 meter afstand en de gezondheidscheck
  • Op de website van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is meer informatie te vinden. Ook is het niet nodig om een protocol over de sportkantine of het terras door de gemeente te laten toetsen. De vergunninghouder is verantwoordelijk om zich te houden aan bovenstaande uitvoering van maatregelen volgens de KHN.

Het bestuur van Deltasport vraagt u rekening te houden met alle geldende regels. Wij zullen u indien nodig aanspreken op de regels mocht u deze niet naleven.

Protocol_gemeente_vld.png

Bron: Gemeente Vlaardingen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!