2e editie Jeugdvoetbaldag ondanks regen zeer geslaagd!

6 juli 2020 14:00

Ramon Vink

Zaterdagochtend 4 juli; het is bewolkt, er valt af en toe wat regen en de weersverwachtingen zijn weinig hoopgevend. De 2e editie van de Jeugdvoetbaldag staat deze dag op het programma en de organisatie ziet het evenement bijna letterlijk in het water vallen. Met een mooi aantal vrijwilligers wordt alles klaargezet zodat het daar in ieder geval niet aan kan liggen. Vanaf 12.45 uur stromen er langzaamaan wat deelnemers binnen en al snel ziet iedereen dat de weersomstandigheden geen spelbreker zijn. De Jeugdvoetbaldag kan beginnen!

Om 13.00 uur staan er zo’n 25 van de 35 aangemelde kinderen op het hoofdveld van Sportcomplex Broekpolder. Helaas zijn er in de ochtend een aantal afmeldingen geweest i.v.m. verkoudheid en/of ziekte. Wegens de richtlijnen die door Deltasport op zijn gesteld en de RIVM-richtlijnen in ogenschouw nemend waardeert de organisatie de ouders die de kinderen thuis hebben gelaten met deze symptomen. Chapeau hiervoor!

Met de groep kinderen die wel aanwezig zijn begint de Jeugdvoetbaldag met het indelen van groepen. Er worden twee groepen gemaakt, een groep van 6- en 7-jarigen en een groep van 8 jaar en ouder. Zodoende kan iedere deelnemer in zijn of haar leeftijdscategorie lekker gaan voetballen. Iedere groep heeft een eigen leger aan begeleiders om zo de voetbalspellen gestroomlijnd te laten verlopen.
Er zijn in totaal drie veldjes uitgezet met elk een eigen oefening; een partijspel, een afwerkvorm met oud-Deltasport keeper en huidig keeperstrainer Tobias Duifhuijsen in de goal en een veldje waar de kinderen hun pass- en dribbelvormen kunnen oefenen. Ondanks de regen die de gehele middag uit de hemel kwam vallen stonden de kinderen te trappelen om te beginnen en dus gingen zij met de begeleiders naar de eerste oefeningen!

Ieder half uur deden de kinderen een andere oefening om zo lekker te variëren en alle aspecten van het voetbal te kunnen uitvoeren. Vooral bij de partijvorm en bij de afwerkvorm merk je snel dat de kinderen hier het meeste plezier aan beleven. Een partijtje en doelpunten maken is uiteindelijk ook waar het hele spelletje om draait. Tussen de oefeningen door staat er siroop en water langs het veld om zo de kinderen een korte pauze te geven en energie op te doen om door te gaan naar de volgende oefening. De lach op het gezicht van de kinderen is iets waar wij als organisatie van Deltasport enorm van genieten. Wij missen dit bij de vereniging en mede hierom organiseren wij dit soort dagen!

Rond 14.30 uur wordt er gefloten voor het eindsignaal en verzamelen de kinderen zich rond de vrijwilligers en hoofdtrainer van Deltasport, Ton Pattinama, die een laatste woordje spreekt en de kinderen aangeeft keihard te applaudisseren voor zichzelf. Dit wordt vol enthousiasme gedaan en er wordt aangegeven dat de kinderen snel naar binnen moeten om een certificaat in ontvangst te nemen wegens deelname aan de 2e editie van de Jeugdvoetbaldag. De certificaten worden uitgedeeld, de kinderen krijgen nog een flesje drinken en een zakje snoep en de kinderen worden bedankt voor deelname aan dit evenement.

De organisatie van de Jeugdvoetbaldag wil de deelnemers, dus alle jongens en meisjes, en de ouders enorm bedanken voor deelname aan dit evenement. Ondanks dat Deltasport momenteel nog geen jeugd heeft wil het dit wel graag en het hoopt middels dit soort evenementen dit te bewerkstelligen.
De organisatie wil ook alle vrijwilligers van Deltasport bedanken die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Zonder deze vrijwilligers is de Jeugdvoetbaldag onmogelijk te organiseren en het wordt zeer gewaardeerd dat deze mensen Deltasport willen helpen!

Het was ondanks het weer een fantastische dag waar de organisatie met trots op terugkijkt en wij hopen dat dit een aanzet is naar een nieuwe start met jeugd bij Deltasport!

Ramon Vink
Voorzitter sv Deltasport

Foto’s van de Jeugdvoetbaldag: 2e editie Jeugdvoetbaldag – 4 juli 2020

Bron: Redactie Deltasport

Lees meer over:
#Deltasport

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!