Delta maakt vliegende start - Website sv Deltasport

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Delta maakt vliegende start

Delta maakt vliegende start

MVV '27 12

1 - 5

Deltasport 5

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag Groep 5 30

Datum

4 september 2021 15:30

Scheidsrechter

J. van Berkel

Accommodatie

Sportpark De Commandeur
Doelpad 2
3155AE
MAASLAND
tel. 010-5926251

MVV 27 12 - Deltasport 5 1-5
 
                                         “Delta maakt vliegende start”.
 
Ja lieve vrienden , jullie lezen het goed , de bal rolt gelukkig weer en het was ook al weer veel te lang geleden natuurlijk dat we aan mochten treden in een officieel duel. Het is bijna een jaar geleden dat we onze laatste wedstrijd hadden gespeeld en dat is natuurlijk veel te lang geleden . Het is natuurlijk klein bier vergeleken met alle ellende die we met z’n allen hebben moeten doorstaan maar het was wel een hartgrondige opmerking van ons allemaal in de kleedkamer “ wat hebben we dit gemist , deze serieuze gesprekken “. Er zijn ons in het afgelopen jaar dierbaren ontvallen en het was ook anderszins geen echt plezierige tijd maar hopelijk gaan we nu betere tijden tegemoet en kan ik u weer regelmatig lastig vallen met mijn schrijfsels want “ verbu volant ,scripta manent “ ( woorden vervliegen , het geschrevene blijft). We gaan het voorwoord niet te lang maken anders is er straks geen knoop meer aan vast te leggen en haakt een ieder af.
 
“Goede vrienden zie je niet . Zij staan achter je”.
 
We zijn wel blij verheugd om te kunnen melden dat onze groep een welkome aanvulling en verjonging heeft gekregen zodat er niet meer wekelijks gekeken hoeft te worden of we wel genoeg mensen hebben . De Heren zijn niet alleen op het veld een welkome toevoeging maar ook buiten het veld doen ze qua gezelligheid een ferme duit in het zakje en dit is minstens zo belangrijk zodat we met “conicunctis viribus “ ( met vereende krachten ) er een mooi en hopelijk succesvol seizoen van gaan maken en ook vanaf hier is een hartelijk welkom zeker op zijn plaats . Het trouwe legioen had vanwege de onzalige begin tijd in Maasland een begrijpelijk dagje vrijaf genomen maar volgende week rekenen we uiteraard weer op jullie want het is een beetje stilletjes langs de kant op deze manier.
 
“Wijsheid is de kunst per ongeluk de waarheid te zeggen”.
 
We waren met een zoals reeds gememoreerd , ruime selectie naar Maasland getogen en hadden er zoveel zin in dat we al ruim voor aanvang op het veld waren en konden ons nog even verbazen dat we op kunstgras moesten spelen , terwijl er naast ons een prachtig grasveld naar ons lag te lonken . Gelukkig dacht de scheidsrechter er ook zo over en konden we toch aftrappen op het prachtige natuur gras . Het enige nadeeltje was dat de dug out hier wat kleiner was maar we gaan niet op elk korreltje zout leggen want dit kon moeiteloos worden weggestreept tegen het grote voordeel .
Bij het begin merkten we dat we nog wat onwennig waren en er is nog wel wat werk aan de knikker maar dit weerhield ons niet om al snel na een mooie combinatie de 0-1 te laten aantekenen . Hierna hielden we het beste van het spel maar het vizier stond niet altijd op scherp maar we deden geen dingen die niet door de bocht konden . Gelukkig kwam de doelman van de opponent ons te hulp want hij schoot finaal langs de bal en dit gaf onze als altijd alerte goalenmaker een niet te missen kans op zijn en onze tweede en hij maakte het stijlvol met zijn hoofd af . Hierna kwam onze tegenstander wat vaker in de buurt van ons doel maar onze keeper gaf geen krimp en hield soeverein zijn heiligdom schoon . Er veranderde niets meer aan de stand en zo gingen we opgewekt aan de thee.
 
“De grote weg is vlak maar mensen begaan liever de berg paden “.
 
De ruime selectie gaf ook ruimte om naar hartelust te wisselen en dit gebeurde dan ook royaal .
Het is wel goed om te zien dat een ieder zich schikt in wat minder speeltijd en tijdens de wedstrijd hadden deze wisselingen geen effect . Na een wat onrustig begin met veel gedraaf en weinig kansen kwamen we zachtjes aan weer in cadans en liepen we via fraaie goals uit naar een ruime 0-5 voorsprong en hierna was de koek wat ons betreft wel een beetje op . De opponent kon nog de eer redden door een penalty maar voor het resultaat was dit “nihil ad rem “ ( het doet niets ter zake) . Opgewekt togen we naar de kleedkamer maar daar was het weer vechten tegen de bierkraan , maar ook dit gevecht wonnen we moeiteloos . Dit was de eerste van drie beker wedstrijden en volgende week mogen we de degens kruisen tegen de overbuurman Victoria.
Dit is gelukkig op een wat fijnere tijd , 12.30 uur , dus tot volgende week zou ik maar zeggen !
 
“De wetende is karig met zijn woorden , de woordenrijke is onwetend “.
 
Eminent Grijs
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!